ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Άουνταξ Ιταλιάνο – Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε   

Χιλή: Άουνταξ Ιταλιάνο – Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε   
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Λα Φλόριντα», με την Άουνταξ Ιταλιάνο να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει εκτός της επικίνδυνης ζώνης, την στιγμή πάντως που με νίκη η Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε θα βρεθεί στην 4η θέση και σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη τριάδα.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια Χιλής και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση, εξασφαλίζουν την απευθείας συμμετοχή τους στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες η ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση, ενώ στο Σουνταμερικάνα αυτές από την 4η ως και την 7η. Υποβιβασμός επίσης για την προτελευταία ομάδα και την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα.

Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα στο πρωτάθλημα για την Άουνταξ Ιταλιάνο, το προ ενός περίπου μήνα 0-0 στην έδρα της Ουνιόν Λα Καλέρα, ενώ στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, ισόβαθμη, αλλά με ένα ματς λιγότερο, της νεοφώτιστης και ουραγού Κοπιαπό. Εκτός συνόρων, μεγάλη επιτυχία το 3-2 στο νοκ άουτ προκριματικό του Κόπα Σουνταμερικάνα σε βάρος της Κατόλικα, μάλιστα με ανατροπή, με οδυνηρό όμως το 0-1 στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων φιλοξενώντας τη Νιούελς, το οποίο διαμορφώθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ανατροπή επίσης και στο πρόσφατο 3-2 στην έδρα της 2ης κατηγορίας Ρεκολέτα, με το οποίο πανηγύρισε την πρόκριση στους «32» του κυπέλλου της Χιλής.

Στον αντίποδα, αποτυχία σίγουρα για την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε το προ ενός περίπου μηνός 0-0 φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη και ουραγό Κοπιαπό, στο τελευταίο της ματς για το πρωτάθλημα. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο συγκεκριμένο ματς, με τις περισσότερες και πιο σημαντικές από την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, σημειώνοντας όμως, πως η Κοπιαπό έχει δικαιολογημένα παράπονα για γκολ που της ακυρώθηκε στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου ως οριακό οφσάιντ μετά την χρήση του VAR. Ξέσπασμα πάντως μεσοβδόμαδα στον αγώνα κυπέλλου με την 4ης κατηγορίας άσημη Σιμπαρόνγκο, καθώς η Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε πανηγύρισε την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης με το εμφατικό 10-0.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Άουνταξ Ιταλιάνο, πέντε για την Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε και τρεις ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Λα Φλόριντα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Ομάδα που δεν είναι για τόσο χαμηλά η πάντα υπολογίσιμη Άουνταξ Ιταλιάνο, ενώ απρόβλεπτη η Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε, με την προσέγγιση σημείου να μην είναι εύκολη υπόθεση στη μεταξύ τους μονομαχία.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 964 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x