ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Αρχεντίνος Τζούνιορς – Χιμνάσια Λα Πλάτα  

Αργεντινή: Αρχεντίνος Τζούνιορς – Χιμνάσια Λα Πλάτα  
Spread the love

Στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, βρίσκοντας την Αρχεντίνος Τζούνιορς, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 10η θέση με 18 βαθμούς και την Χιμνάσια Λα Πλάτα στην 25η με 11.

Να σημειωθεί, πως οι δύο πρώτες ομάδες θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Στο Κόπα Λιμπερταδόρες η νικήτρια του κυπέλλου και αυτή της Κόπα Ντε Λα Λίγκα, ενώ στο Σουνταμερικάνα οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 4η ως και την 9η θέση. Υποβιβασμός επίσης για την ουραγό του πρωταθλήματος και τις δύο τελευταίες ομάδες της ειδικής βαθμολογίας.

Τέσσερις βαθμοί για την Αρχεντίνος Τζούνιορς στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές, με επιβλητικό 5-1 αρχικά φιλοξενώντας την ουραγό Ουνιόν Σάντα Φε, ενώ 0-0 ακολούθως στην έδρα της Ουρακάν, σε ένα ματς στο οποίο έμεινε ευχαριστημένη από τον ένα βαθμό, από την στιγμή που στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιζε με δύο παίκτες λιγότερους. Εντυπωσιακό επίσης το ξεκίνημα της στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς επικράτησε 1-0 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την κάτοχο του Σουνταμερικάνα, Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε, ενώ 1-0 και μεσοβδόμαδα στην Βραζιλία σε βάρος της Κορίνθιανς.

Στην αντίπερα όχθη, δύο ήττες για την Χιμνάσια στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με την ομάδα της Λα Πλάτα να «υποχωρεί» ακόμα περισσότερο βαθμολογικά, μετά το 0-3 στην έδρα της πρωτοπόρου Ρίβερ Πλέιτ και το 0-2 φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Μπελγράνο. Πονοκέφαλος σίγουρα η 25η θέση και το +3 μόλις από την ουραγό Ουνιόν Σάντα Φε, με θετικό πάντως, πως δεν έχει πρόβλημα στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού. Δύο ήττες επίσης, σε ισάριθμα ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, με 0-1 αρχικά φιλοξενώντας την Ουνιβερσιτάριο (Περού), ενώ 1-2 μεσοβδόμαδα στη Μπογκοτά από την Σάντα Φε, σε ένα ματς στο οποίο η Χιμνάσια Λα Πλάτα έπεσε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων «θύμα» ανατροπής.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Αρχεντίνος Τζούνιορς, μία για την Χιμνάσια Λα Πλάτα και μία ισοπαλία, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Σε καλύτερη κατάσταση η Αρχεντίνος Τζούνιορς, με αυτό πάντως να μην δικαιολογεί το 1,45 που την συνοδεύει, παρά το γεγονός πως φιλοξενεί τη μετριότατη μακριά από το γήπεδο της Χιμνάσια.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 762 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x