ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ριονέγκρο – Σάντα Φε

Κολομβία: Ριονέγκρο – Σάντα Φε
Spread the love

Στο «Αλμπέρτο Γκρισάλες» του Ριονέγκρο, το σπουδαιότερο ματς του σημερινού προγράμματος, με την Ριονέγκρο να θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή, την στιγμή που η Σάντα Φε είναι οριακά εκτός της πρώτης οκτάδας. Ανοιχτοί μάλιστα οι λογαριασμοί των δύο ομάδων, καθώς είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στα προκριματικά του Σουνταμερικάνα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό.

Τρία συνεχόμενα τρίποντα στο πρωτάθλημα για την Ριονέγκρο μέχρι το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής στο Σαν Χουάν με την τοπική Ντεπορτίβο Πάστο, εκεί πάντως όπου το μεταξύ τους 0-0 έβαλε τέλος σε αυτό το σερί. Ο βαθμός αυτός πάντως την εδραίωσε στην πρώτη οκτάδα και ουσιαστικά μόνο αν δείξει τάσεις «αυτοχειρίας» θα βρεθεί εκτός πλέι οφ, ενώ στην 1η θέση του Απερτούρα, έχοντας όμως δύο ματς περισσότερα, τρία με το σημερινό, από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Μιγιονάριος.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις πολύτιμοι βαθμοί για την Σάντα Φε στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, καθώς το 2-2 αρχικά στην έδρα της πρωταθλήτριας Περέιρα και το 3-0 φιλοξενώντας τη Μπουκαραμάνγκα, την έφεραν στην 9η θέση και το -1 μόλις, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, από την πρώτη οκτάδα. Τέσσερις βαθμοί επίσης και στα δύο ματς που έχει δώσει στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, με 0-0 αρχικά στην Βραζιλία με την Γκοϊάς, ενώ 2-1 ακολούθως φιλοξενώντας την Χιμνάσια Λα Πλάτα. Άξιο αναφοράς, πως για να βρεθεί στην φάση των ομίλων, επικράτησε 2-1 στο ουδέτερο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν σε νοκ άουτ προκριματικό την σημερινή της αντίπαλο.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Ριονέγκρο, τέσσερις για την Σάντα Φε και δύο ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Αλμπέρτο Γκρισάλες».

Λεπτές οι ισορροπίες, με εκτίμηση μου, πως η Ριονέγκρο θα προσπαθήσει να πάρει μια άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό της στα προκριματικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, την στιγμή που η Σάντα Φε δεν έχει περιθώρια λάθους, κυνηγώντας τα πλέι οφ, καθώς απομένουν πέντε αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 808 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x