ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ντεπορτίβο Κάλι – Τζούνιορ  

Κολομβία: Ντεπορτίβο Κάλι – Τζούνιορ  
Spread the love

Στόχος της Ντεπορτίβο Κάλι να μη μπλέξει σε μεγαλύτερες περιπέτειες στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού και αν είναι εφικτό να «κλέψει», έστω και την ύστατη ώρα, ένα εισιτήριο για τα πλέι οφ, την στιγμή πάντως που η Τζούνιορ είναι αήττητη για πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές και προσπαθεί να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό.

Δύο συνεχόμενα τρίποντα για τη Ντεπορτίβο Κάλι, βλέποντας το 2-1 αρχικά φιλοξενώντας την Ουνιόν Μαγκνταλένα και το 3-0 ακολούθως της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της Αλιάνσα Πετρολέρα, να της δίνουν βαθμολογική ανάσα και «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού. Αυτός βέβαια ήταν ο βασικός στόχος μετά το πολύ άσχημο της ξεκίνημα στο Απερτούρα, ελπίζοντας πάντως, πως με νίκη σήμερα θα διατηρήσει κάποιες κρυφές ελπίδες για την συμμετοχή της στα πλέι οφ, αν και το -7 από την πρώτη οκτάδα δείχνει προς ώρας απαγορευτικό.

Στον αντίποδα, αήττητο πέντε αγωνιστικών για την Τζούνιορ, η οποία συνεχίζει να ανεβαίνει αθόρυβα, όντας πλέον, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 9η θέση και το -1 από την 8η στον βαθμολογικό πίνακα Μεντεγίν. Τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία σε αυτό το διάστημα, με άξιο αναφοράς το σκορ 1-0 σε όλα της τα τρίποντα. Πιο συγκεκριμένα, 1-0 στο Μεντεγίν σε βάρος της Ατλέτικο Νασιονάλ, στην έδρα της Ντεπόρτες Τολίμα και φιλοξενώντας την Αλιάνσα Πετρολέρα και την Τζαγκουάρες, ενώ μοναδική απώλεια βαθμών, στο εντός 1-1, ενδιάμεσα αυτών, με τη νεοφώτιστη Τσικό.

Προϊστορία: Επτά νίκες για τη Ντεπορτίβο Κάλι, μία για την Τζούνιορ και έξι ισοπαλίες, στις 14 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Κόπα Σουνταμερικάνα).

Βελτιωμένη και με καλή σχετικά προϊστορία την τελευταία δεκαετία η Ντεπορτίβο Κάλι φιλοξενώντας την σημερινή της αντίπαλο, με την αήττητη πάντως για πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές Τζούνιορ να δείχνει κυνική, τουλάχιστον από αυτό που δείχνει το 1-0 και στις τέσσερις πρόσφατες νίκες της στο πρωτάθλημα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 694 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x