ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Περέιρα – Ενβιγκάδο

Κολομβία: Περέιρα – Ενβιγκάδο
Spread the love

Στο «Ερνάν Ραμίρες Βιγιέγκας» το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, βρίσκοντας την πρωταθλήτρια Κολομβίας, Ντεπορτίβο Περέιρα, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 14η θέση με 17 βαθμούς και την Ενβιγκάδο στην 13η με ένα περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό.

Δύο συνεχόμενες ήττες για την Περέιρα σε διαφορετικές διοργανώσεις, με πρώτη εξ αυτών, το 1-2 στο «Μπομπονέρα» από τη Μπόκα Τζούνιορς, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, στο οποίο βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο εβδομήντα έξι και στο οποίο έπεσε «θύμα» ανατροπής στο φινάλε. Οδυνηρό επίσης και το 1-2 που ακολούθησε για το Απερτούρα στην έδρα της Αμέρικα Κάλι, καθώς είδε την αντίπαλο της να πετυχαίνει το νικητήριο τέρμα της στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις πολύτιμοι βαθμοί για την Ενβιγκάδο σε δύο συνεχόμενα ματς στο πρωτάθλημα, μάλιστα μεγάλης δυσκολίας, στο γήπεδο της, έχοντας πλέον μικρό αλλά σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού. Επικράτηση με 2-1 αρχικά σε βάρος της Ντεπόρτες Τολίμα, ενώ 0-0 ακολούθως με την Ατλέτικο Νασιονάλ, όντας επίσης και στο -3 από την πρώτη οκτάδα, αν και η συμμετοχή στα πλέι οφ δεν είναι ο βασικός της στόχος σε σχέση με την παραμονή.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Περέιρα, δύο για την Ενβιγκάδο και μία ισοπαλία, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ερνάν Ραμίρες Βιγιέγκας», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Η αλήθεια είναι πως η Ντεπορτίβο Περέιρα πρέπει να διαχειριστεί φέτος μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς προσπαθεί να είναι ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα, ταυτόχρονα με την συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ανεξάρτητα πάντως του τι καταφέρει στο Κόπα Λιμπερταδόρες, στο πρωτάθλημα θα είναι σίγουρα αποτυχία, όντας πρωταθλήτρια, να μην βρεθεί στα πλέι οφ για να υπερασπίσει τον τίτλο της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 938 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x