ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Κρισιούμα – Αβαΐ

Βραζιλία Β΄: Κρισιούμα – Αβαΐ
Spread the love

Το ντέρμπι Καταρινένσε ανάμεσα στην Κρισιούμα και την Αβαΐ, αυτό που ανοίγει το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής της 2ης κατηγορίας και έχει μάλιστα ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς οι δύο ομάδες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, μετά τις μονομαχίες τους στα προημιτελικά των πλέι οφ του τοπικού πρωταθλήματος της περιφέρειας τους.

Τέσσερις συνεχόμενες νίκες για την Κρισιούμα σε όλες τις διοργανώσεις, με τις δύο εξ αυτών με το ίδιο σκορ (1-0) στους τελικούς των πλέι οφ του τοπικού πρωταθλήματος Καταρινένσε σε βάρος της Μπρούσκε, εκεί όπου ο «τίγρης» κατέκτησε τον τίτλο. Ακολούθησε για την Κρισιούμα, το 2-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας στο «Εριμπέρτο Ούλσε» σε βάρος της Τομπένσε, ενώ σπουδαίο 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική στο «Μοϊσές Λουκαρέλι» της Καμπίνας και τη μονομαχία της με την τοπική Πόντε Πρέτα.

Στον αντίποδα, οδυνηρός αποκλεισμός στα προημιτελικά των πλέι οφ του τοπικού πρωταθλήματος Καταρινένσε για την Αβαΐ από την σημερινή της αντίπαλο, καθώς μετά τις δύο μεταξύ τους λευκές ισοπαλίες, έμεινε εκτός στην διαδικασία των πέναλτι. Βαρύ 1-4 ακολούθως στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας στην έδρα της Γκουαρανί, σπάζοντας πάντως με δραματικό τρόπο το ρόδι την προηγούμενη αγωνιστική με το 1-0 φιλοξενώντας τη νεοφώτιστη Μιρασόλ. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς με τη Μιρασόλ, η οποία μάλιστα είχε δοκάρι λίγο πριν μείνει με παίκτη λιγότερο στο εβδομήντα πέντε, με την Αβαΐ να εκμεταλλεύεται τελικά το αριθμητικό της πλεονέκτημα, φτάνοντας στο 1-0 με πλασέ του Κολομβιανού επιθετικού Πατίνιο, από το ύψος περίπου του πέναλτι, στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για την Κρισιούμα, πέντε για την Αβαΐ και δύο ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Εριμπέρτο Ούλσε», σε όλες τις διοργανώσεις (2η κατηγορία, τοπικό πρωτάθλημα αλλά και κύπελλο Καταρινένσε).

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα αλλά και το momentum της Κρισιούμα, παρά το γεγονός πως μιλάμε για ντέρμπι Καταρινένσε.

Εκτίμηση:  1

(Visited 650 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x