ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Άουνταξ Ιταλιάνο – Κομπρεσάλ

Χιλή: Άουνταξ Ιταλιάνο – Κομπρεσάλ
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Λα Φλόριντα» του Σαντιάγκο, με την Άουνταξ Ιταλιάνο να βρίσκεται οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης, την στιγμή που η Κομπρεσάλ με νίκη μπορεί να βρεθεί στην κορυφή, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται.    

Επιβλητικό 5-2 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Νιουμπλένσε, βλέποντας την Άουνταξ Ιταλιάνο όχι μόνο να παίρνει βαθμολογική ανάσα, αλλά να πανηγυρίζει ταυτόχρονα το πρώτο της «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα. Μπροστά στο σκορ η Νιουμπλένσε στο μεταξύ τους ματς στο δέκατο ένατο λεπτό, με την Άουνταξ Ιταλιάνο όμως να ανατρέπει στην συνέχεια την κατάσταση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρίος. Πιο συγκεκριμένα, τρία τέρματα από τον 24χρονο Αργεντινό μέσο, με το 1-1 στο τριάντα, με ένα βολέ από το ύψος περίπου του πέναλτι, το 2-1 στο σαράντα τέσσερα, με μία εκτός περιοχής σέντρα σουτ, ενώ το 3-1 με ένα εντός περιοχής περίτεχνο πλασέ στο πεντηκοστό έκτο λεπτό. Η μείωση του σκορ ακολούθως στο εξηκοστό πρώτο λεπτό, με την Άουνταξ Ιταλιάνο όμως να σβήνει τις όποιες ελπίδες έτρεφαν οι γηπεδούχοι με το πέναλτι του Αργεντινού επιθετικού Σόσα στο εξήντα εννέα. Λευκή πετσέτα στο 4-2 από τη Νιουμπλένσε, με την Άουνταξ Ιταλιάνο πάντως να μην βγάζει το πόδι από το γκάζι, βρίσκοντας και πέμπτη φορά το δρόμο για τα δίχτυα, επτά λεπτά πριν το φινάλε.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις συνεχόμενες νίκες για την Κομπρεσάλ σε όλες τις διοργανώσεις, με τις τρεις εξ αυτών στο πρωτάθλημα, το εντός 3-1 σε βάρος της πρωταθλήτριας Κόλο Κόλο, το εμφατικό 5-1 στην έδρα της Παλεστίνο και το 2-0 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Κουρικό. Τα απολύτως απαραίτητα από την Κομπρεσάλ στο ματς με την Κουρικό, φτάνοντας σε ένα ξεκούραστο τρίποντο, με το κοντινό σουτ του Γουάτερμαν στο δέκατο έβδομο λεπτό και την κεφαλιά του Λεζκάνο στο σαράντα οκτώ. Εύκολη πρόκριση επίσης στον επόμενο γύρο του κυπέλλου, με το 5-1 στην εκτός έδρας νοκ άουτ μονομαχία της με την άσημη Ουνιόν Μπελαβίστα.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Άουνταξ Ιταλιάνο, δύο για την Κομπρεσάλ και τρεις ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Λα Φλόριντα».

Απρόβλεπτη μεν αλλά ομάδα που δεν είναι για τόσο χαμηλά η Άουνταξ Ιταλιάνο, ενώ σερί νικών για την Κομπρεσάλ, η οποία όμως έχει μόλις δύο νίκες σε οκτώ ματς την τελευταία δεκαετία στο «Λα Φλόριντα».

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 968 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x