ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ημιτελικός Κυπέλλου Γερμανίας: Φράιμπουργκ- Λειψία

Ημιτελικός Κυπέλλου Γερμανίας: Φράιμπουργκ- Λειψία
Spread the love

Στο Europa -Park Stadion διεξάγεται απόψε το ρεμέικ του περσινού τελικού με την Φράιμπουργκ να επιζητά μια ρεβάνς για την περσινή της ήττα στην διαδικασία των πέναλτι και την απώλεια του Κυπέλλου. Την ίδια ώρα οι δυο αυτές ομάδες μαζί με την Ουνιόν Βερολίνου αναμένεται να δώσουν μια μεγάλη μάχη για το 4ο και τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στους ομίλους του Champions League.

Η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ πέρσι έφτασε μέχρι και τον τελικό για πρώτη φορά στην 119χρονη ιστορία της αλλά “λύγισε” στην διαδικασία των πέναλτι από την Λειψία οπότε όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θα επιδιώξει απόψε σε νοκ άουτ ημιτελικό να πάρει ρεβάνς για να βρεθεί εκείνη σε έναν back to back τελικό.

Δείχνουν αποφασισμένοι ενώ στον περασμένο γύρο απέκλεισαν την Μπάγερν του Τόμας Τούχελ με νίκη μέσα στο Μόναχο με 2-1.

Στην Μπουντεσλίγκα με τρεις σερί νίκες, εκ των οποίων η πιο πρόσφατη το 1-0 επί της Κολονίας εκτός έδρας, βρίσκεται στην 4η και προνομιούχο θέση ούσα στο + 2 από την αποψινή της αντίπαλο την οποία και θα αντιμετωπίσει ξανά σε 4 ημέρες στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα.

Οι “Ταύροι” πάνε για το 3/3 σε συμμετοχές τους σε τελικό αφού το 2021 έχασαν εκεί από την Ντόρτμουντ του Έρλινγκ Χάλαντ ενώ πέρσι το κατέκτησαν απέναντι στην αποψινή τους αντίπαλο στην διαδικασία των πέναλτι.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως στην διοργάνωση είναι αήττητοι σε 10 διαδοχικούς αγώνες από την ήττα τους με 4-1 από την Ντόρτμουντ στον τελικό του 2021 ενώ στην μέχρι τώρα πορεία τους έχουν σκοράρει 17 φορές και έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ με πιο πρόσφατο “θύμα” τους την Ντόρτμουντ.

Στο πρωτάθλημα είναι στην 5η θέση αλλά σε απόσταση βολής (-2) από την Φράιμπουργκ με την οποία θα τα …ξαναπούνε σε 4 ημέρες στην “μονομαχία” τους για το 4ο και τελευταίο εισιτήριο του Champions League.

Στα καλά νέα η επιστροφή στα γκολ του Κρίστοφερ Ν΄Κουνκού , στην πρόσφατη νίκη τους με 1-0 επί της Χοφενχάιμ , ο οποίος αριθμεί 13 σε 21 συμμετοχές αφού έλειψε αρκετούς μήνες λόγω τραυματισμού στην τελευταία του χρονιά στην Λειψία αφού την επόμενη σεζόν θα παίζει στην Premier League με την φανέλα της Τσέλσι.

Προϊστορία: Τα τελευταία τρία μεταξύ τους παιχνίδια σε 90λεπτο έχουν λήξει όλα ισόπαλα με ακριβές σκορ: 1-1. Σε σύνολο 16 αγώνων η Λειψία έχει κερδίσει τα μισά ενώ έχει χάσει στα 4 από αυτά.

* Η Λειψία έχει χάσει στα 4/5 πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια της αλλά δεν θα ποντάρω σε σημείο αλλά μονάχα στο Goal το οποίο έχουν επιβεβαιωθεί στα 8/9 πιο πρόσφατα παιχνίδια Κυπέλλου των γηπεδούχων. Δεν είναι άσχημη η απόδοση του 1,85.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal

(Visited 483 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x