ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Νιουμπλένσε – Άουκας

Κόπα Λιμπερταδόρες: Νιουμπλένσε – Άουκας
Spread the love

Στο ουδέτερο «Έστερ Ρόα Ρεμπολέδο» της πόλης Κονσεπσιόν, το ματς ανάμεσα στη Νιουμπλένσε και την πρωταθλήτρια Εκουαδόρ, Άουκας, με το οποίο ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» της φετινής διοργάνωσης θα βρεθούν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων και οι τρίτες θα οδηγηθούν σε μπαράζ με τις δεύτερες των γκρουπ του Κόπα Σουνταμερικάνα, για να συνεχίσουν ή όχι στα νοκ άουτ της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες φυσικά που θα τερματίσουν στην 4η θέση γνωρίζουν τον αποκλεισμό.

Δύο ήττες για τη Νιουμπλένσε, σε ισάριθμα ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με 0-2 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την Ράσινγκ (Αργεντινή) και το ίδιο σκορ ακολούθως στο θρυλικό «Μαρακανά» από την κάτοχο του τροπαίου Φλαμένγκο. Εντός συνόρων, στην 12η θέση του φετινού πρωταθλήματος και το +4 από την επικίνδυνη ζώνη, μετά το πρόσφατο 2-1 στην έδρα της Παλεστίνο.

Στην άλλη πλευρά, τρεις βαθμοί για την Άουκας, με μεγάλη επιτυχία σίγουρα για την πρωταθλήτρια Εκουαδόρ την ανατροπή που πραγματοποίησε στο 2-1 της πρεμιέρας φιλοξενώντας την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες, Φλαμένγκο, ενώ οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 2-3 την προηγούμενη αγωνιστική στην Αργεντινή από την Ράσινγκ. Ένα ματς στο οποίο η Άουκας κατάφερε να επιστρέψει στο πενήντα έξι, ενώ βρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο 0-2 πίσω στο σκορ και στο οποίο όμως η πρωταθλήτρια Εκουαδόρ λύγισε τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε, μετά από ένα τραγικό λάθος και αυτογκόλ του στόπερ Άνχελ. Εντός συνόρων, δραματικό 1-0 το Σάββατο που μας πέρασε φιλοξενώντας την Γκουαγιακίλ Σίτι, με το τέρμα του Καϊσέδο στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων, να φέρνει την Άουκας στην 2η θέση και το -2 από την κορυφή και την πρωτοπόρο και κάτοχο του Κόπα Σουνταμερικάνα, Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε.

Προϊστορία: Το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Νιουμπλένσε με ομάδα από το Εκουαδόρ, ενώ «παρθενική» επίσκεψη και της Άουκας στην Χιλή.

Ματς με χαρακτήρα «τελικού» για τη Νιουμπλένσε, αν θέλει βέβαια να έχει ελπίδες τουλάχιστον για την 3η θέση. Παρ’ όλα αυτά, δείχνει να είναι ο αδύναμος κρίκος του 1ου ομίλου, ενώ η Άουκας από την πλευρά της, αν θέλει να πραγματοποιήσει την έκπληξη και να βρεθεί στους «16», θα πρέπει να φύγει με τρίποντο από την Χιλή. Τα παραπάνω βέβαια με δεδομένο πως υπάρχουν στον όμιλο η Ράσινγκ και η Φλαμένγκο, ενώ επιπλέον εκτίμηση, πως η πρωταθλήτρια Εκουαδόρ ακόμα και αν δεν καταφέρει να συνεχίσει στο Κόπα Λιμπερταδόρες, θα θέλει τουλάχιστον να «καθαρίσει» την 3η θέση. Η Άουκας βέβαια δεν έγινε ξαφνικά κάποιο μεγαθήριο και θα μπορούσε να μπει δίπλα και το Χ ως κάλυψη. Το 3,00 όμως που την συνοδεύει αξίζει το ρίσκο ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  2

(Visited 860 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x