ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SuperLeague

Play off Superleague:Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

Play off Superleague:Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
Spread the love

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον λαβωμένο ΠΑΟΚ στην Τούμπα θέλοντας να κάνει το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

To ‘’τριφύλλι’’ μπορεί να μην κέρδισε την ΑΕΚ στο ντέρμπι κορυφής της Κυριακής αλλά το τελικό 0-0 στην Λεωφόρο του επιτρέπει να κρατά την τύχη στα χέρια του για το πρωτάθλημα. Πέρασε δύσκολες στιγμές στο πρώτο μέρος γλιτώνοντας δις από το δοκάρι ενώ ο ίδιος σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία με τον Σπόραρ στο φινάλε του ημιχρόνου έπειτα από στατική φάση. Ισορρόπησε την εικόνα του ματς στην επανάληψη, δεν απειλήθηκε σημαντικά ενώ δε θέλησε να πάρει ρίσκα από ένα σημείο κι έπειτα, δείχνοντας ικανοποιημένος με το ‘’Χ’’.

Επέκτεινε σε 13 παιχνίδια το αήττητο σερί του (9-4-0) και διατηρήθηκε μαζί με την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας. Η διαφορά είναι πως ο ίδιος υπερτερεί στην ισοβαθμία κι έτσι αν κάνει το 3×3 στα εναπομείναντα ματς με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Άρη θα στεφθεί πρωταθλητής ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της ‘’Ένωσης’’.

Στα αγωνιστικά είναι τιμωρημένος ο αρχηγός/μέσος Δημήτρης Κουρμπέλης ωστόσο υπολογίζονται κανονικά οι μέσοι Τσέριν και Τσοκάι που αποκόμισαν προβλήματα στο ντέρμπι. Κανονικά την αποστολή και ο μέσος Ρούμπεν, ο οποίος πάντως δεν έχει ξεπεράσει πλήρως μία ενόχληση που έχει στο γόνατο και παραμένει άγνωστο το αν θα πάρει φανέλα βασικού.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με ανατροπή με 3-2 τον Άρη στη Τούμπα κι επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα. Έβγαλε αντίδραση μετά τη συντριβή με 4-0 από την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια, παίρνοντας την μόλις δεύτερη νίκη του στα έξι τελευταία παιχνίδια(2-0-4). Παραμένει ζωντανός για την 3η θέση όντας στο -3 από τον Ολυμπιακό, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Στόχος του να τερματίσει στην 3η θέση ώστε να έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στο Europa League αν δεν κατακτήσει το Κύπελλο στις 24 Μαΐου. Μετά το σημερινό δοκιμάζεται στον Βόλο και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αρκετά προβλήματα έχει να διαχειριστεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τάισον, Αουγκούστο και Σάστρε λόγω ενοχλήσεων, ενώ εκτός ‘’μάχης’’ έχουν τεθεί και οι Ίνγκασον και Νάρεϊ.

Προϊστορία: Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ για 75η φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για έκτη φορά στην φετινή σεζόν, αφού συναντήθηκαν και στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Υπάρχουν δύο νίκες για κάθε αντίπαλο και μια ισοπαλία με 1-1, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει να επικρατήσει στην έδρα του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Πράσινοι επικράτησαν και στα δύο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ, για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και τον Α’ Γύρο των Playoffs, αλλά στην έδρα τους δεν έχουν πάρει νίκη, αφού ηττήθηκαν με 3-0 για το Β’ Γύρο του πρωταθλήματος και η αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδος στην Λεωφόρο ολοκληρώθηκε με 1-1.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα που έχει σκοράρει στην διαδικασία των Playoffs, στο 2-1 της Θεσσαλονίκης, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα έξι ματς, με τρεις λευκές ισοπαλίες και τρεις νίκες χωρίς να δεχθεί τέρμα.

74 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

47 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΘΗΝΑΪΚΟΣ

17 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 129-54

Πρόταση: unhder 2.5

 

 

(Visited 587 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x