ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ντεπόρτες Τολίμα – Αλιάνσα Πετρολέρα  

Κολομβία: Ντεπόρτες Τολίμα – Αλιάνσα Πετρολέρα  
Spread the love

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Απερτούρα και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο», με τη Ντεπόρτες Τολίμα να παίζει τα ρέστα της στην προσπάθεια της να βρεθεί στα πλέι οφ, την στιγμή σπου η Αλιάνσα Πετρολέρα έχει διπλό στόχο την οκτάδα και την ειδική βαθμολογία.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι ομάδες της πρώτης οκτάδας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου θα σχηματίσουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών να διεκδικούν ακολούθως τον τίτλο σε διπλό τελικό.

Ήττα με 0-2 την περασμένη εβδομάδα στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά από την Σάντα Φε, με τη Ντεπόρτες Τολίμα όχι μόνο χωρίς τρίποντο για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική, αλλά και στην 13η θέση πλέον και το -4 από την πρώτη οκτάδα. Μονόδρομος πλέον το τρίποντο φιλοξενώντας την Αλιάνσα Πετρολέρα, σημειώνοντας, πως  την προτελευταία αγωνιστική θα δοκιμαστεί στην έδρα της Ουνιόν Μαγκνταλένα, η οποία έχει μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο και στο φινάλε θα φιλοξενήσει την Ατλέτικο Νασιονάλ. Εκτός συνόρων επίσης, τέσσερις οι βαθμοί της σε τρία ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, μετά το 2-0 στην Βενεζουέλα σε βάρος της Πουέρτο Καμπέγιο, το εντός 1-2 από την Τίγκρε και το πρόσφατο 0-0 φιλοξενώντας την Σάο Πάολο.

Στην αντίπερα όχθη, πολύτιμο 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την πρωτοπόρο Ριονέγκρο, με το οποίο η Αλιάνσα Πετρολέρα βρέθηκε στην 6η θέση και σε τροχιά πλέι οφ, μάλιστα με ένα ματς λιγότερο. Επιτυχία αναμφίβολα, αν έρθει, η συμμετοχή στα πλέι οφ, με τον βασικό στόχο όμως για την Αλιάνσα Πετρολέρα να είναι η ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού όπου βρίσκεται οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Πρόκριση επίσης και στον επόμενο γύρο του κυπέλλου, μετά το εντός 3-1 σε βάρος της 2ης κατηγορίας Ορσομάρσο, συνάρτηση του 1-1 στο πρώτο ματς στην έδρα της αντιπάλου της.

Προϊστορία: Οκτώ νίκες για τη Ντεπόρτες Τολίμα, μία για την Αλιάνσα Πετρολέρα και τρεις ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Η αλήθεια είναι πως η Ντεπόρτες Τολίμα προβληματίζει, με τις εκτός συνόρων μάλιστα αγωνιστικές της υποχρεώσεις να μην αποτελούν άλλοθι. Παρ’ όλα αυτά, εκτίμηση μου, πως η Αλιάνσα Πετρολέρα, ειδικά στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο», είναι ομάδα στα μέτρα της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 824 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x