ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Αμέρικα Μινέιρο – Κουιαμπά    

Βραζιλία: Αμέρικα Μινέιρο – Κουιαμπά    
Spread the love

Στο «Ιντεπεντένσια» του Μπέλο Οριζόντε, το ματς που ανοίγει χρονικά το σημερινό πρόγραμμα στο Μπραζιλεϊράο, με την τοπική Αμέρικα Μινέιρο να θέλει να σπάσει το ρόδι φιλοξενώντας την Κουιαμπά.

Μοναδική ομάδα που δεν έχει ακόμα βαθμό στο πρωτάθλημα η Αμέρικα Μινέιρο, μετά και 2-3 της περασμένης εβδομάδας στην έδρα της Σάντος, μετά το 0-3 που είχε προηγηθεί στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την Φλουμινένσε και την ήττα που ακολούθησε με το ίδιο σκορ στο «Μορουμπί» από την Σάο Πάολο. Μπροστά στο σκορ στο ματς στην έδρα της Σάντος με κοντινό πλασέ του Αλέ στο έβδομο λεπτό, με την Αμέρικα Μινέιρο μάλιστα να έχει στην συνέχεια δύο σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0. Η αστοχία της όμως, έδωσε το δικαίωμα στην Σάντος να την «τιμωρήσει» με την ισοφάριση αρχικά στο δέκατο ένατο λεπτό και την ανατροπή στο σαράντα. Περίτεχνο εντός περιοχής διαγώνιο  πλασέ ακολούθως και 2-2 για την Αμέρικα Μινέιρο στο πενήντα, με την Σάντος όμως να παίρνει και πάλι το προβάδισμα με πέναλτι στο εξηκοστό ένατο λεπτό. Μονότερμα στην συνέχεια για την Αμέρικα Μινέιρο, με το 2-3 πάντως να παραμένει, παρά τις σημαντικές ευκαιρίες και το οριζόντιο δοκάρι που είχε η ομάδα του Μπέλο Οριζόντε. Εκτός συνόρων επίσης, τέσσερις βαθμοί σε τρία ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, με επιβλητικό 4-1 αρχικά φιλοξενώντας την σπουδαία Πενιαρόλ, 1-2 ακολούθως στην Αργεντινή από τη Ντεφένσα, ενώ 1-1 μεσοβδόμαδα στη Μπογκοτά με τη Μιγιονάριος.

Στον αντίποδα, ένας βαθμός για την Κουιαμπά στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, με 1-2 αρχικά στην πρεμιέρα στην έδρα της Παλμέιρας, εκεί πάντως όπου ζόρισε αρκετά την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, 1-1 φιλοξενώντας τη Μπραγκαντίνο, ενώ 1-2 την περασμένη εβδομάδα στη μονομαχία της στην «Αρένα Παντανάλ» με την Γκρέμιο. Μπροστά στο σκορ η Γκρέμιο στο μεταξύ τους ματς στο δέκατο λεπτό, με την «απάντηση» όμως της Κουιαμπά να έρχεται με κοντινό πλασέ του Μάρλον στο είκοσι εννέα. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στην συνέχεια, με τις δύο ομάδες μάλιστα να έχουν και από ένα δοκάρι, με την Γκρέμιο όμως πιο τυχερή, με το 1-2 στο εξήντα οκτώ.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Αμέρικα Μινέιρο, μία για την Κουιαμπά και μία ισοπαλία, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Μπέλο Οριζόντε.

Η Αμέρικα Μινέιρο δεν είναι ομάδα για τόσο χαμηλά, εκτιμώντας πως στοχεύει στο σημερινό ματς για τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα, ειδικά από την στιγμή που η Κουιαμπά είναι θεωρητικά αντίπαλος στα μέτρα της, ειδικότερα όταν το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι ζόρικο. Την επόμενη αγωνιστική άλλωστε θα δοκιμαστεί στην έδρα της Μπραγκαντίνο, ενώ ακολουθεί το ντέρμπι με την συμπολίτισσα Κρουζέιρο και ματς κυπέλλου με την Ιντερνασιονάλ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 758 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x