ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μιγιονάριος –  Σάντα Φε  

Κολομβία: Μιγιονάριος –  Σάντα Φε  
Spread the love

Το ντέρμπι μίσους της Μπογκοτά, ανάμεσα στη Μιγιονάριος και την Σάντα Φε στο «Ελ Καμπίν», το οποίο μάλιστα αποτελεί κοινή έδρα για τις δύο ομάδες, αυτό που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Απερτούρα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό.

Αποτυχία θεωρητικά το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής για τη Μιγιονάριος φιλοξενώντας την Ενβιγκάδο, με άλλοθι όμως για την κυπελλούχο Κολομβίας το ότι βρίσκεται στην 2η θέση και το -3 από την κορυφή, μάλιστα με δύο ματς λιγότερα από την πρωτοπόρο Ριονέγκρο, αλλά και τις υποχρεώσεις της στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Με νίκη πάντως στο ντέρμπι μίσους θα βρεθεί στην κορυφή, ενώ επτά οι βαθμοί της επίσης, σε τρία ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα. Πιο συγκεκριμένα, εντός 3-0 αρχικά σε βάρος της Ντεφένσα, 2-0 ακολούθως στο Μοντεβιδέο κόντρα στην σπουδαία Πενιαρόλ, ενώ 1-1 φιλοξενώντας την Αμέρικα Μινέιρο.

Στην άλλη πλευρά, πολύτιμο 2-0 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας τη Ντεπόρτες Τολίμα, με δεδομένο τις μόλις τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα, με το οποίο η Σάντα Φε βρέθηκε, έστω και οριακά, στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εκτός συνόρων, τέσσερις οι βαθμοί της σε τρία ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, με 0-0 αρχικά στην Βραζιλία κόντρα στην Γκοϊάς, 2-1 φιλοξενώντας την Χιμνάσια Λα Πλάτα με ανατροπή στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και 0-2 στο Περού από την Ουνιβερσιτάριο.

Προϊστορία: Εννέα νίκες για τη Μιγιονάριος, επτά για την Σάντα Φε και οκτώ ισοπαλίες, στις 24 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με τυπικά γηπεδούχο την πρώτη, καθώς το «Ελ Καμπίν» αποτελεί όπως προαναφέρθηκε κοινή έδρα, σε όλες τιςς διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Κόπα Σουνταμερικάνα).

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, μιλώντας για ντέρμπι μίσους της Μπογκοτά. Μεγαλύτερο βέβαια το βαθμολογικό κίνητρο της Σάντα Φε, καθώς δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την είσοδο της στα πλέι οφ, αλλά δεδομένο πως η Μιγιονάριος θα κάνει τα πάντα για να βάλει εμπόδια στη «μισητή» της συμπολίτισσα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.020 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x