ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Αρσενάλ – Χιμνάσια Λα Πλάτα  

Αργεντινή: Αρσενάλ – Χιμνάσια Λα Πλάτα  
Spread the love

Κάθε ματς για την Αρσενάλ, ειδικά στο «Χούλιο Ουμπέρτο Γκροντόνα», έχει χαρακτήρα «τελικού», ειδικά από την στιγμή που βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, ειδικότερα με ομάδες που βρίσκονται και αυτές αρκετά χαμηλά, όπως η Χιμνάσια Λα Πλάτα.

Να σημειωθεί, πως οι δύο πρώτες ομάδες θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Στο Κόπα Λιμπερταδόρες επίσης η νικήτρια του κυπέλλου και αυτή της Κόπα Ντε Λα Λίγκα, ενώ στο Σουνταμερικάνα οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 4η ως και την 9η θέση. Η τελευταία ομάδα επίσης του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος γνωρίζει τον υποβιβασμό, όπως και οι δύο που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας.

Ήττα με 1-2 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ουρακάν, σε ένα ματς στο οποίο η Αρσενάλ βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο δέκατο τέταρτο λεπτό και στο οποίο είχε χαμένο πέναλτι στο εξήντα επτά, αφού προηγουμένως η αντίπαλος της είχε ανατρέψει την κατάσταση λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου (28΄). Ακολούθησε ο αποκλεισμός στο κύπελλο από την 3ης κατηγορίας Βίγια Μίτρε στην διαδικασία των πέναλτι, μετά το μεταξύ τους 1-1 στη νοκ άουτ μονομαχία στην ουδέτερη έδρα της Σαρμιέντο.

Στην άλλη πλευρά, τέσσερις βαθμοί για την Χιμνάσια στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με την ομάδα της Λα Πλάτα να βελτιώνει ελαφρώς την βαθμολογική της εικόνα, μετά το 4-2 αρχικά στην έδρα της Αρχεντίνος Τζούνιορς και το 1-1 που ακολούθησε φιλοξενώντας την Τίγκρε. Το πρώτο «διπλό» μάλιστα στο πρωτάθλημα με το 4-2 σε βάρος της Αρχεντίνος Τζούνιορς, ενώ οδυνηρό το 1-1 με την Τίγκρε, καθώς είδε την αντίπαλο της να την «πληγώνει» στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Εκτός συνόρων, τρεις ήττες για την Χιμνάσια σε ισάριθμα ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, με 0-1 στη Πλάτα από την Ουνιβερσιτάριο (Περού), 1-2 στη Μπογκοτά από την Σάντα Φε όπου έπεσε «θύμα» ανατροπής και 0-2 φιλοξενώντας την Γκοϊάς.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Αρσενάλ, τρεις για την Χιμνάσια Λα Πλάτα και ισάριθμες ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Χούλιο Ουμπέρτο Γκροντόνα». Άξιο αναφοράς πάντως, πως η Αρσενάλ μετά τη μοναδική της νίκη, το 1-0 του 2014, δεν έχει καταφέρει να νικήσει την Χιμνάσια, ή η ομάδα της Λα Πλάτα παραμένει αήττητη στα έξι ματς που ακολούθησαν.

Ματς με χαρακτήρα «τελικού» για την Αρσενάλ, με τον παράγοντα έδρα πάντως να μην είναι αρκετός για να της δείξεις εμπιστοσύνη, παρά το γεγονός πως απέναντι υπάρχει η απρόβλεπτη Χιμνάσια Λα Πλάτα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 805 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x