ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Κόλο Κόλο – Άουνταξ Ιταλιάνο   

Χιλή: Κόλο Κόλο – Άουνταξ Ιταλιάνο   
Spread the love

Μίνι ντέρμπι του Σαντιάγκο στο «Μονουμεντάλ», βρίσκοντας την πρωταθλήτρια Κόλο Κόλο στην 5η θέση και το -4 από την κορυφή και την Άουνταξ Ιταλιάνο στην 13η και το +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται.    

Λευκή ισοπαλία για την Κόλο Κόλο την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ουνιόν Λα Καλέρα, με την πρωταθλήτρια Χιλής να αφήνει δύο βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να μειώσει την απόσταση που την χωρίζει από την κορυφή. Εκτός συνόρων, τέσσερις οι βαθμοί της σε τρία ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με 1-1 στην πρεμιέρα στην Κολομβία με την Περέιρα, 1-0 στο «Μονουμεντάλ» σε βάρος της Μονάγκας από την Βενεζουέλα, ενώ 0-2 φιλοξενώντας τη Μπόκα Τζούνιορς.

Στον αντίποδα, από δύο συνεχόμενα τρίποντα στο πρωτάθλημα η Άουνταξ Ιταλιάνο, η οποία πήρε βαθιά ανάσα μετά το εμφατικό 5-2 αρχικά στην έδρα της Νιουμπλένσε και το 1-0 ακολούθως φιλοξενώντας την Κομπρεσάλ. Τέσσερις οι βαθμοί της επίσης σε τρία ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, καθώς μετά το εντός 0-1 από τη Νιούελς, απέσπασε λευκή ισοπαλία στην Βραζιλία από την Σάντος και επικράτησε 2-0 φιλοξενώντας τη Μπλούμινγκ (Βολιβία).

Προϊστορία: Οκτώ νίκες για την Κόλο Κόλο και δύο ισοπαλίες, σε 10 ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Άουνταξ Ιταλιάνο. Χαρακτηριστικό πως η Κόλο Κόλο μετρούσε οκτώ συνεχόμενες νίκες μέχρι το 2020, πριν τις δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1), το 2021 και το 2022.

Η αλήθεια είναι και έχει αναφερθεί και σε άλλα άρθρα για το φετινό πρωτάθλημα της Χιλής, πως η Άουνταξ Ιταλιάνο δεν είναι ομάδα για τόσο χαμηλά. Παρ’ όλα αυτά, η Κόλο Κόλο άφησε πίσω το νωθρό της ξεκίνημα, άρχισε να μαζεύει την διαφορά που είχε από την κορυφή, ενώ έχει και καλή προϊστορία την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Άουνταξ.

Εκτίμηση:  1

(Visited 876 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x