ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Κρουζέιρο – Φλουμινένσε        

Βραζιλία: Κρουζέιρο – Φλουμινένσε        
Spread the love

Ένα από τα πιο δυνατά ζευγάρια του σημερινού προγράμματος στο «Μινειράο» του Μπέλο Οριζόντε, με την τοπική Κρουζέιρο να έρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες και να φιλοξενεί την Φλουμινένσε, η οποία από την πλευρά της έχει φέτος μεγάλες προσδοκίες.

Ήττα με 1-2 στην πρεμιέρα στην έδρα της Κορίνθιανς για την Κρουζέιρο, στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας και του Μπραζιλεϊράο, μετά από ταλαιπωρία και περιπέτεια τριών ετών στην 2η κατηγορία. Η «απάντηση» όμως της σπουδαίας ομάδας του Μπέλο Οριζόντε ήρθε με ένα καρέ νικών σε όλες τις διοργανώσεις, με πρώτη εξ αυτών το 1-0 στο «Μινεϊράο» σε βάρος της Γκρέμιο. Επικράτηση ακολούθως με 2-0 φιλοξενώντας την 3ης κατηγορίας Ναούτικο για το κύπελλο, επιβλητικό 3-0 στη Μπραγάνσα για την 3η αγωνιστική σε βάρος της τοπικής Μπραγκαντίνο, ενώ 2-1 την περασμένη εβδομάδα στο Μπέλο Οριζόντε με την Σάντος. Μοιρασμένο και με ευκαιρίες εκατέρωθεν το ματς με την Σάντος, στο οποίο η Κρουζέιρο άνοιξε το σκορ στο εικοστό πρώτο λεπτό με ένα εντός περιοχής διαγώνιο πλασέ του Ουέσλεϊ. Η ισοφάριση ακολούθως στο πενήντα επτά, με την Κρουζέιρο όμως να φτάνει σχεδόν αμέσως στο 2-1 και πάλι με τον Ουέσλεϊ, διώχνοντας ουσιαστικά το άγχος. Εκ των πρωταγωνιστών της νίκης και ο γκολκίπερ Καμπράλ, ο οποίος πραγματοποίησε σπουδαίες επεμβάσεις, ενώ οριζόντιο δοκάρι για την Σάντος λίγο πριν το φινάλε.

Στον αντίποδα, με μεγάλες προσδοκίες όπως προαναφέρθηκε η Φλουμινένσε και όχι άδικα, μετά την κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος Καριόκα, με το επιβλητικό 4-1 στον τελικό με τη «μισητή» Φλαμένγκο. Προσδοκίες που έγιναν ακόμα μεγαλύτερες μετά τα δύο τρίποντα στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του Μπραζιλεϊράο, το εκτός 3-0 με την Αμέρικα Μινέιρο και το 2-0 φιλοξενώντας την Ατλέτικο Παραναένσε και τις τρεις νίκες στα τρία ματς στην φάση των ομίλων του Λιμπερταδόρες (Σπόρτινγκ Κριστάλ 3-1, Δε Στρόνγκεστ 1-0, Ρίβερ Πλέιτ 5-1). Απότομη προσγείωση όμως για την «Φλου» στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, καθώς ηττήθηκε 2-4 αρχικά στην Φορταλέζα από την ομώνυμη ομάδα ενώ έμεινε στο 1-1 φιλοξενώντας την συμπολίτισσα Βάσκο.

Προϊστορία: Έξι νίκες για την Κρουζέιρο, μία για την Φλουμινένσε και δύο ισοπαλίες, στις εννέα μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Μπέλο Οριζόντε, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο). Άξιο αναφοράς, πως η Κρουζέιρο ήταν αήττητη για οκτώ συνεχόμενα ματς από την σημερινή της αντίπαλο την τελευταία δεκαετία, με το σερί αυτό να παίρνει τέλος στην φάση των «16» του περσινού κυπέλλου από την Φλουμινένσε, με την ομάδα βέβαια του Μπέλο Οριζόντε να είναι ακόμα στην 2η κατηγορία.

Τρεις σερί νίκες και σε καλή κατάσταση η Κρουζέιρο, ενώ δεδομένο πως η Φλουμινένσε θα θέλει να βγάλει σημάδια αντίδρασης, με τις δύο ομάδες μάλιστα να έχουν και στα τέσσερα ματς που έχουν δώσει στο Μπραζιλεϊράο, ανεξάρτητα αποτελέσματος.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.136 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x