ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa League

Ημιτελικός Europa League: Ρόμα- Λεβερκούζεν

Ημιτελικός Europa League:  Ρόμα- Λεβερκούζεν
Spread the love

Καθώς επιδιώκουν να βρεθούνε πιο κοντά στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου back to back οι Ρωμαίοι υποδέχονται την Λεβερκούζεν απόψε στο Olimpico στον 1ο μεταξύ τους ημιτελικό.

Οι περσινοί κάτοχοι του Conference League θα επιδιώξουν να αντιμετωπίσουν τους Γερμανούς δυο φορές σε μια εβδομάδα με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό που θα διεξαχθεί στην Βουδαπέστη αργότερα αυτόν τον μήνα.

Η ομάδα του Special One εξακολουθεί να είναι σημαντική στην ευρωπαϊκή σκηνή καθώς έφτασε στον ημιτελικό μια διοργάνωσης της UEFA για 3η διαδοχική σεζόν νικώντας την Φέγενορντ , της οποίας είχε επικρατήσει στον περσινό τελικό του Conference πέρσι, στον προημιτελικό.

Συνολικά, η Ρόμα αριθμεί 10/11 προκρίσεις σε νοκ άουτ σειρές εκ των οποίων οι εφτά πιο πρόσφατες είναι διαδοχικές.

Εκτός από τους Ολλανδούς , οι Ρωμαίοι απέκλεισαν την Ζάλτσμπουργκ και την Ρεάλ Σοσιεδάδ έχοντας νωρίτερα τερματίσει 2οι στον όμιλο πίσω από την Μπέτις.

Μια διάκριση στην Ευρώπη φαντάζει στην παρούσα φάση ως μονόδρομος αφού έχουν συμπληρώσει 4 ματς δίχως νίκη στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο -5 από την 4η προνομιούχο θέση που οδηγεί στο Champions League ,με μόλις 4 γύρους να απομένουν.

Ο Τσάβι Αλόνσο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ζοζέ Μουρίνιο τον οποίο είχε προπονητή για τρεις σεζόν από το 2010 ως το 2013 με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι μάλιστα ο μοναδικός παίκτης που είχε παραπάνω συμμετοχές από το ρόστερ εκείνης της περιόδου.

Ο Αλόνσο οδηγήσει την ομάδα του σε ένα αήττητο σερί 14 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις εκ των οποίων μάλιστα οι 10 είναι νίκες το οποίο τερματίστηκε την Παρασκευή στην ήττα από την Κολονία με 2-1.

Έχοντας αποκλείσει την Μονακό, την Φερεντσβάρος και την Σεντ Ζιλουάζ κατάφερε να πιάσει τον ημιτελικό , έχοντας αποκλειστεί νωρίτερα από την φάση των ομίλων στο Champions League, για πρώτη φορά από τον χαμένο τελικό του 2002 στο Champions League.

Προϊστορία: Τέσσερις φορές έχουν αναμετρηθεί οι δυο τους και υπάρχει απόλυτη ισορροπία με 1-2-1. Τα ¾ πιο πρόσφατα έχουν λήξει με πάνω από δυο γκολ.

* Οι Ρωμαίοι δεν είναι σε καλό φεγγάρι και ο Μουρίνιο δείχνει να σκέφτεται ήδη το … Παρίσι. Η Λεβερκούζεν είναι σε καλύτερη φόρμα αλλά στην Ευρώπη την βαραίνει αυτό το “Neverkusen” που της έχουν κολλήσει λόγω των συνεχόμενων αποτυχιών της. Η Ρόμα στην έδρα της έχει χάσει μόλις 1/25 ευρωπαϊκά παιχνίδια

της. Σε combo η επιλογή μου εδώ θα είναι το 1Χ + Over 1,5 σε απόδοση 1,90.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1Χ + Over 1,5

(Visited 858 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x