ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μεντεγίν – Όνσε Κάλντας  

Κολομβία: Μεντεγίν – Όνσε Κάλντας  
Spread the love

Σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν, καθώς η ομώνυμη ομάδα ψάχνει το τρίποντο που πολύ πιθανό να την φέρει στην πρώτη οκτάδα, την στιγμή που η ουραγός του Απερτούρα, Όνσε Κάλντας, βρίσκεται οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού.   

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες της πρώτης οκτάδας του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα θα συνεχίσουν στα πλέι οφ, εκεί όπου θα σχηματίσουν δύο ομίλους των τεσσάρων. Οι νικήτριες αυτών, θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε διπλό τελικό.

Ήττα με 1-3 την Κυριακή που μας πέρασε στην έδρα της πρωταθλήτριας Περέιρα, με τη Μεντεγίν όχι μόνο να πέφτει «θύμα» ανατροπής, καθώς βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο με πέναλτι του Σετρέ στο τριακοστό δεύτερο λεπτό, αλλά να βρίσκεται πλέον στην 11η θέση και το -2 από την πρώτη οκτάδα. Εκτός συνόρων, τέσσερις οι βαθμοί της σε τρία ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με 1-1 στην πρεμιέρα στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» με την Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία), 1-2 στο Μοντεβιδέο από τη Νασιονάλ, από τέρμα της αντιπάλου της στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ 4-2 φιλοξενώντας τη Μετροπολιτάνος (Βενεζουέλα).

Στην άλλη πλευρά, πολύτιμο 2-0 για την Όνσε Κάλντας φιλοξενώντας την Τζούνιορ, με την ομάδα του Μανισάλες όχι μόνο να επιστρέφει στα τρίποντα μετά από δέκα αγωνιστικές, αλλά να παίρνει ταυτόχρονα βαθιά βαθμολογική ανάσα. Στην 18η θέση άλλωστε της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού και οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης, έχοντας πλάτη μόνο την 19η ή προτελευταία αν προτιμάτε Ατλέτικο Ουίλα και την ουραγό Ουνιόν Μαγκνταλένα.

Προϊστορία: Έξι νίκες για τη Μεντεγίν, τρεις για την Όνσε Κάλντας και έξι ισοπαλίες, στις 15 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Εκτίμηση μου, πως η Μεντεγίν μπορεί, εύκολα ή δύσκολα, να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να κάνει αποφασιστικό βήμα για την συμμετοχή της στα πλέι οφ, καθώς στις δύο αγωνιστικές που απομένουν έχει ισάριθμα ματς στο «Ατανάσιο Χιραρντότ».

Εκτίμηση:  1

(Visited 953 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x