ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Έβερτον Ντε Βίνα – Παλεστίνο

Χιλή: Έβερτον Ντε Βίνα – Παλεστίνο
Spread the love

Το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Χιλής, μάλιστα με ξεχωριστό ενδιαφέρον, με την Έβερτον να ψάχνει το τρίποντο που θα την φέρει στην πρώτη επτάδα, την στιγμή που η Παλεστίνο προσπαθεί να βελτιώσει την βαθμολογική της εικόνα και να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται.    

Δραματικό, τουλάχιστον βάσει εξέλιξης, 3-2 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Κουρικό, με το οποίο η Έβερτον όχι μόνο βρέθηκε σε απόσταση βολής από την πρώτη επτάδα, αλλά πανηγύρισε ταυτόχρονα το πρώτο της «διπλό» στο πρωτάθλημα. Προβάδισμα δύο τερμάτων στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, ισοφάριση από την Κουρικό στο εξήντα έξι, με την Έβερτον όμως να εκμεταλλεύεται το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε στο ογδόντα, φτάνοντας στο 3-2 πέντε λεπτά αργότερα.

Στην αντίπερα όχθη, τρεις συνεχόμενες ήττες για την Παλεστίνο στο πρωτάθλημα, με πιο πρόσφατη το 1-2 φιλοξενώντας τη Νιουμπλένσε, με τους «άραβες» πλέον στην 12η θέση και το +2 από την επικίνδυνη ζώνη, με την συμμετοχή τους μάλιστα στο Κόπα Σουνταμερικάνα να μην αποτελεί άλλοθι. Τέσσερις οι βαθμοί τους επίσης σε τρία ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, με βαρύ 0-4 στην πρεμιέρα στην Φορταλέζα από την ομώνυμη ομάδα, 1-0 στην εντός έδρας μονομαχία με την Εστουδιάντες Μέριδα (Βενεζουέλα) και 0-0 φιλοξενώντας την Σαν Λορέντζο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Έβερτον, ισάριθμες για την Παλεστίνο και δύο ισοπαλίες, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Σαουσαλίτο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Απαγορευτική η προσέγγιση σημείου, έχοντας από τη μία πλευρά την απρόβλεπτη και χωρίς ισοπαλία στο γήπεδο της Έβερτον και από την άλλη την Παλεστίνο, η οποία μπορεί να έρχεται στο πρωτάθλημα από τρεις συνεχόμενες ήττες, αλλά παραμένει υπολογίσιμη και δεν είναι ομάδα για τόσο χαμηλά.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.069 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x