ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Μαγκαγιανές – Άουνταξ Ιταλιάνο

Χιλή: Μαγκαγιανές – Άουνταξ Ιταλιάνο
Spread the love

Στο «Μουνισιπάλ» του Σαν Μπερνάντο, το ματς με το οποίο ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Χιλής, με την κυπελλούχο Μαγκαγιανές να φιλοξενεί την Άουνταξ Ιταλιάνο.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται.    

Ονειρική η περσινή χρονιά για τη Μαγκαγιανές, καθώς όχι μόνο πανηγύρισε την άνοδο, αλλά πραγματοποίησε και την έκπληξη σε δύο τελικούς, σε αυτόν του κυπέλλου και σε αυτόν του Σούπερ Καπ και κατάκτησε τα τρόπαια στην διαδικασία των πέναλτι σε βάρος της Ουνιόν Εσπανιόλα και της πρωταθλήτριας Κόλο Κόλο αντίστοιχα. Απότομη προσγείωση όμως φέτος, καθώς με μόλις δύο νίκες είναι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με την συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα να μην αποτελεί άλλοθι. Έξι αγωνιστικές χωρίς τρίποντο, μετά και το 1-2 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας την Κουρικό, ενώ δύο εντός έδρας ισοπαλίες, μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-2), με τη Μποταφόγκο και την Σέζαρ Βαγιέχο (Περού) και το βαρύ 0-4 στο Εκουαδόρ, ενδιάμεσα αυτών, από τη Λίγκα Κίτο, ο απολογισμός της σε τρία ματς στο Σουνταμερικάνα.

Στην αντίπερα όχθη, ήττα με 1-2 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της πρωταθλήτριας Κόλο Κόλο, βλέποντας την Άουνταξ Ιταλιάνο να «υποχωρεί», με το αποτέλεσμα αυτό, στην 13η θέση, όντας πλέον οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Εκτός συνόρων επίσης, τέσσερις οι βαθμοί της σε τρία ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, με εντός 0-1 αρχικά από τη Νιούελς, 0-0 στην Βραζιλία με την Σάντος, ενώ 1-0 φιλοξενώντας τη Μπλούμινγκ (Βολιβία).

Προϊστορία:  Μία νίκη για τη Μαγκαγιανές και τρεις για την Άουνταξ Ιταλιάνο, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Σαν Μπερνάρντο.

Η απογοήτευση του φετινού πρωταθλήματος, τουλάχιστον προς ώρας, η κυπελλούχος Μαγκαγιανές, ενώ απρόβλεπτη και ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο η Άουνταξ Ιταλιάνο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 839 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x