ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Αλιάνσα Πετρολέρα – Ατλέτικο Νασιονάλ    

Κολομβία: Αλιάνσα Πετρολέρα – Ατλέτικο Νασιονάλ    
Spread the love

Δύο αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα, με την Αλιάνσα Πετρολέρα όχι μόνο να θέλει να διατηρηθεί σε τροχιά πλέι οφ, αλλά να δίνει μάχη και στην ειδική βαθμολογία, την στιγμή πάντως που με νίκη η Ατλέτικο Νασιονάλ θα πιάσει στην κορυφή την κυπελλούχο Μιγιονάριος.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες της πρώτης οκτάδας του βαθμολογικού πίνακα στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα θα συνεχίσουν στα πλέι οφ, εκεί όπου θα σχηματίσουν δύο ομίλους των τεσσάρων. Οι νικήτριες αυτών, θα διεκδικήσουν τον τίτλο σε διπλό τελικό.

Δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, το 1-2 από τη Ντεπόρτες Τολίμα και το 1-3 από την κυπελλούχο και πρωτοπόρο του Απερτούρα, Μιγιονάριος, με θετικό πάντως για την Αλιάνσα Πετρολέρα πως όχι μόνο διατηρήθηκε εντός της πρώτης οκτάδας, αλλά και οριακά εκτός της επικίνδυνης ζώνης της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού. Πολύ κρίσιμο το σημερινό ματς, σημειώνοντας πως την τελευταία αγωνιστική η Αλιάνσα Πετρολέρα θα δοκιμαστεί στην έδρα της αδιάφορης Περέιρα, καθώς η απερχόμενη πλέον πρωταθλήτρια Κολομβίας δεν κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα και να υπερασπιστεί τον τίτλο της στα πλέι οφ.

Στον αντίποδα, πέντε συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα για την Ατλέτικο Νασιονάλ, η οποία αν και έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα πλέι οφ, επικράτησε 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Σάντα Φε και έβαλε εμπόδιο στην ομάδα της Μπογκοτά, στην προσπάθεια που κάνει να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο συγκεκριμένο ματς, με την Ατλέτικο Νασιονάλ όμως πιο αποτελεσματική, με το 1-0 στο τριάντα εννέα, με ένα εκπληκτικό, εκτός περιοχής σουτ του Ρομάν και το 2-0 στο ενενήντα, από αυτογκόλ του δεξιού μπακ των γηπεδούχων, Βιαφαρά. Εκτός συνόρων επίσης, επτά οι βαθμοί της Ατλέτικο Νασιονάλ σε τρία ματς στην  φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με ανατροπή στο 2-1 στην Αργεντινή σε βάρος της Πατρονάτο, εντός 3-1 με τη Μελγκάρ (Περού), ενώ 2-2 φιλοξενώντας την Ολίμπια (Παραγουάη).

Προϊστορία: Οκτώ νίκες για την Ατλέτικο Νασιονάλ και τρεις ισοπαλίες, σε 11 ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Αλιάνσα Πετρολέρα, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο). Εντυπωσιακή επίσης η προϊστορία και στην έδρα της Ατλέτικο Νασιονάλ, η οποία έχει εννέα νίκες και μόλις μία ισοπαλία σε 10 ματς. Προσθέτοντας τα παραπάνω, 17 συνολικά νίκες για την Ατλέτικο Νασιονάλ και τέσσερις ισοπαλίες σε 21 συνολικά ματς την τελευταία δεκαετία σε όλες τις διοργανώσεις, με την σπουδαία ομάδα του Μεντεγίν να αποτελεί «εφιάλτη» για την Αλιάνσα Πετρολέρα την τελευταία δεκαετία. Άξιο αναφοράς επίσης,  φεύγοντας από τα όρια της τελευταίας δεκαετίας, η Αλιάνσα Πετρολέρα δεν έχει κερδίσει ποτέ στην ιστορία της την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Διπλός στόχος για την Αλιάνσα Πετρολέρα, η συμμετοχή στα πλέι οφ και η ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού, ενώ πρόκληση σίγουρα να πετύχει την πρώτη νίκη της ιστορίας της κόντρα στην σπουδαία Ατλέτικο Νασιονάλ. Η ομάδα του Μεντεγίν πάντως, αν και έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή στα πλέι οφ, έρχεται από πέντε σερί νίκες και δεν κάνει χάρε σε κανένα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 821 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x