ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ: Ίντερ- Μίλαν

Ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ: Ίντερ- Μίλαν
Spread the love

Στο San Siro έρχονται αντιμέτωπες απόψε σε λιγότερο από μια εβδομάδα οι δυο συμπολίτισσες του Μιλάνο με την Ίντερ να έχει το προβάδισμα με δυο γκολ από την νίκη της στο πρώτο παιχνίδι.

Στο αποψινό 5ο και τελευταίο για φέτος Derby della Madonnina θα αποφασιστεί ποια από τις δυο μεριές του της δεύτερης πόλης της χώρας, Νερατζούρι ή Ροσονέρι , θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης τον επόμενο μήνα.

Οι Νερατζούρι κέρδισαν στο 1ο ημιτελικό με 2-0 πετυχαίνοντας δυο γκολ μέσα στο πρώτο 11λεπτο με σκόρερ τους : Τζέκο- Μικιταριάν και καλούνται απόψε να προασπίσουν αυτό το σημαντικό προβάδισμα για να παίξουν στον 6ο τελικό Champions League της ιστορίας τους και πρώτο από το 2010 που το κατέκτησαν για 3η φορά με τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο τους.

Προέρχεται από το 4-2 επί της Σασουόλο που την ανέβασε στην 3η θέση της βαθμολογίας στο Καμπιονάτο και στο + 5 από την αποψινή της αντίπαλο που είναι στην 5η θέση τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Στην Ευρώπη είναι αξιοσημείωτο πως είναι αήττητη στα νοκ άουτ κρατώντας μάλιστα το μηδέν στα 4/5 από αυτά τα παιχνίδια τους.

Δεν έχουν αναφερθεί απουσίες της τελευταίας στιγμής και αναμένεται να δούμε από τον Σιμεόνε Ινζάγκι της ίδια 11άδα με αυτήν που είχε παρατάξει πριν από έξι βράδια στο ίδιο γήπεδο.

Κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα θα δούμε το “3-5-2” με τους: Τζέκο- Λαουτάρο στην επίθεση και τους: Μικιταριάν, Τσαλχάνογλου και Μπαρέλα στον άξονα ενώ οι: Ντέμφρις- Ντιμάρκο θα είναι στα άκρα και η τριάδα των: Μπαστόνι, Ατσέρμπι και Νταρμιάν στα μετόπισθεν έχοντας τον Ονανά κάτω από τα δοκάρια.

Οι Ροσονέρι στον αντίποδα προέρχονται από μια ήττα-σοκ από την Σπέτσια (2-0) η οποία “ψαλίδισε” εν πολλοίς τις ελπίδες της για είσοδο στην πρώτη 4άδα της βαθμολογίας στο Καμπιονάτο και κατ΄ επέκταση και την συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League της ερχόμενης περιόδου.

Κάπως έτσι υπολείπεται πλέον 5 βαθμών της αποψινής της αντιπάλου και το …σεντόνι αρχίζει να απομακρύνεται αφού μένουν μόλις τρεις αγωνιστικές για το φινάλε.

Στην ιστορία του θεσμού , μόλις μια φορά ομάδα που έχασε με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό κατάφερε να περάσει στον τελικό και ήταν η απίστευτη επιστροφή της Λίβερπουλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα το 2019.

Ο Στέφανο Πιόλι και οι παίκτες του αναζητούν απόψε αν όχι ένα “θαύμα” τουλάχιστον μια υπέρβαση για να βρεθούν κοντά σε έναν ευρωπαϊκό τίτλο για πρώτη φορά από το 2007. Οι: Ιμπρά, Μπενασέρ είναι εκτός δράσης και οι: Κρούνιτς, Μεσίας και Φλορέντσι αμφίβολοι.

Προϊστορία: Η Ίντερ με πιο πρόσφατο το 2-0 πριν από έξι βράδια αριθμεί πλέον τρεις σερί νίκες απέναντι στην άσπονδη συμπολίτισσα της.

* Η Ίντερ έχει την φόρμα και την πρόσφατη παράδοση και είναι το φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση στον τελικό αλλά ενδεχομένως και για μια back to back νίκη.

Η Μίλαν έχοντας στην πλάτη της το 2-0 εξ ορισμού θα πάρει ρίσκα ενώ την ίδια ώρα η Ίντερ ούσα γηπεδούχος έστω και τυπικά αριθμεί μόλις 1/6 clean sheets.

Η επιλογή μου εδώ θα είναι το Goal σε απόδοση 1,80 και στα ειδικά για σκόρερ θα επιλέξω τον Λεάο σε απόδοση 3,60 ο οποίος επέστρεψε υγιής και θα είναι στην 11άδα.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal / Anytime σκόρερ Λεάο στο 90λεπτο

(Visited 595 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x