ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Βραζιλίας: Σάντος – Μπαΐα    

Κύπελλο Βραζιλίας: Σάντος – Μπαΐα    
Spread the love

Στο «Βίλα Μπελμίρο» του Σάο Πάολο, η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στην Σάντος και τη Μπαΐα για την φάση των «16» του κυπέλλου, οι οποίες μάλιστα, θα μπορούσαμε να πούμε πως έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωπες και πάλι στο ίδιο γήπεδο πριν δέκα περίπου μέρες, αλλά για το πρωτάθλημα. Σε ένα ματς στο οποίο η Σάντος «καθάρισε» εύκολα με 3-0.

Να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» του κυπέλλου δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας, μετά και τον επαναληπτικό, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Λευκή ισοπαλία επίσης, στο χθεσινό ντέρμπι στο «Μαρακανά» ανάμεσα στην Φλουμινένσε και την Φλαμένγκο, που άνοιξε χρονικά την φάση των «16», με τα υπόλοιπα ζευγάρια τα εξής: Παλμέιρας – Φορταλέζα, Γκρέμιο – Κρουζέιρο, Σπορτ Ρεσίφε – Σάο Πάολο, Αμέρικα Μινέιρο – Ιντερνασιονάλ, Παραναένσε – Μποταφόγκο και Ατλέτικο Μινέιρο – Κορίνθιανς.

Τα απολύτως απαραίτητα για την Σάντος στον προηγούμενο γύρο με την 2ης κατηγορίας Μποταφόγκο SP, καθώς «καθάρισε» ουσιαστικά με το 2-0 στο πρώτο ματς στην έδρα της αντιπάλου της, ενώ 1-0 ακολούθως και στον επαναληπτικό στο «Βίλα Μπελμίρο». Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα, το 1-0 σε βάρος της Βάσκο το Σάββατο που μας πέρασε στο «Σάο Ζανουάριο» του Ρίο, με το οποίο η Σάντος πανηγύρισε το πρώτο της «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα. Στην άλλη πλευρά, κάτι ανάλογο στον προηγούμενο γύρο και για τη Μπαΐα, η οποία «καθάρισε» ουσιαστικά την πρόκριση με το 2-1 στην έδρα της 3ης κατηγορίας Βόλτα Ρεδόντα, διπλασιάζοντας στην συνέχεια τις νίκες της, με το 4-0 του επαναληπτικού στο Σαλβαντόρ. Χωρίς ισοπαλία επίσης σε έξι ματς στο πρωτάθλημα (2-0-4), μετά το 2-3 το Σάββατο που μας πέρασε φιλοξενώντας την Φλαμένγκο.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Σάντος, προσθέτοντας και το πρόσφατο 3-0 του φετινού πρωταθλήματος και μία ισοπαλία, το 0-0 του 2021, σε οκτώ ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας τη Μπαΐα. Άξιο αναφοράς μάλιστα, πως έχει συντελεστή τερμάτων 15-1, με μοναδικό γκολ που δέχθηκε από τη Μπαΐα στο 3-1 του 2020.

Άλλη ομάδα η Σάντος στο «Βίλα Μπελμίρο» και εντελώς διαφορετική μακριά από αυτό, εκτιμώντας πως θα καταφέρει να το εκμεταλλευτεί για ακόμα μια φορά, ώστε να κάνει το πρώτο βήμα και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Σύμμαχος της και η πολύ καλή προϊστορία της τελευταίας δεκαετίας φιλοξενώντας την σημερινή της αντίπαλο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.062 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x