ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa Conference League:Άλκμααρ – Γουέστ Χαμ

Europa Conference League:Άλκμααρ – Γουέστ Χαμ
Spread the love

Η Άλκμααρ υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ στο ‘’ΑΦΑΣ Στάντιον’’ για τη ρεβάνς των ημιτελικών του

Conference League.

H Άλκμααρ ηττήθηκε με 2-1 στο Λονδίνο, αν και θα μπορούσε να έχει πάρει την ισοπαλία και να μην έχει τόσο άγχος για το γκολ από το ξεκίνημα στη ρεβάνς. Για να πάρει την πρόκριση στον τελικό θέλει νίκη με δύο γκολ διαφορά, ενώ αν επικρατήσει με ένα, θα ακολουθήσει παράταση.

Διεκδικεί την πρώτη της πρόκριση σε τελικό μετά το 1981, στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (νυν Γιουρόπα Λιγκ). Χρειάζεται ανατροπή της ήττας στο πρώτο ματς, αλλά έχει ‘’σύμμαχο’’ την αλώβητη έδρας της, αφού στο ΑΦΑΣ Στάντιον ‘’τρέχει’’ ρεκόρ 8-0-0 με τέρματα 25-5 στο φετινό Conference League. Το συνολικό αήττητο της έδρας της σε ευρωπαϊκό επίπεδο μάλιστα κρατά από το 2017, με το ρεκόρ να είναι 17-8-0 (25 ματς), ενώ συγκεκριμένα σε νοκ άουτ έχει εντός έδρας ρεκόρ 24-10-2!

Την Κυριακή ισοπέδωσε με 5-1 την Έμεν για την Ερεντιβίζιε. Με 64 βαθμούς παρέμεινε έτσι στην 4η θέση και το -2 από τον Άγιαξ, οπότε θα κυνηγήσει το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ και μέσω του πρωταθλήματος, με δύο αγωνιστικές να απομένουν ως το τέλος.

Aγωνιστικά,σταθερά εκτός είναι ο αμυντικός Ιντι, αλλά επιστρέφει από τραυματισμό ο βασικός αμυντικός Ντε Βιτ.

Από την άλλη πλευρά, η Γουέστ Χαμ θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία για να πάρει το εισιτήριο στον τελικό της διοργάνωσης. Με τη νίκη με 2-1 η Γουέστ Χαμ συνέχισε έτσι την ‘’τρελή’’ και αήττητη πορεία της στο φετινό Conference League , αφού το ρεκόρ της έφτασε στο 12-1-0! Στόχος φυσικά η κατάκτηση του τροπαίου που θα είναι το πρώτο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1965, αλλά και το Ιντερτότο του 1999. Δύο διοργανώσεις δηλαδή που δεν υπάρχουν πλέον…

Στην Πρέμιερ Λιγκ Δεν είχε καλή παρουσία στην εκτός έδρας αναμέτρησή της απέναντι στην Μπρέντφορντ όπου παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές και γνώρισε την ήττα με 2-0. Έχει 37 βαθμούς και είναι στην 15η θέση και στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Εκτός είναι ο φορ Σκαμάκα και αμφίβολη είναι η συμμετοχή του άλλου επιθετικού Αντόνιο.Επιστρέφει ο βασικός μπακ Τσουφάλ.

Προϊστορία: 0-0-1

11/5/2023 Γουέστ Χαμ-Άλκμααρ 2-1

Πρόταση: G/G

(Visited 575 times, 1 visits today)
About Author

Μαρία Πετροπούλου

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x