ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Άουνταξ Ιταλιάνο – Ουατσιπάτο

Χιλή: Άουνταξ Ιταλιάνο – Ουατσιπάτο
Spread the love

Στο «Λα Φλόριντα» του Σαντιάγκο το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την Άουνταξ Ιταλιάνο να θέλει να μειώσει την απόσταση που την χωρίζει από την πρώτη επτάδα, την στιγμή που με τρίποντο η Ουατσιπάτο θα εδραιωθεί στην 1η θέση και θα βρεθεί στο +4 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα, Κομπρεσάλ.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται.    

Πολύτιμο 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της ουραγού Μαγκαγιάνες, με το οποίο η Άουνταξ Ιταλιάνο βρέθηκε στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Πιο απειλητική η Άουνταξ Ιταλιάνο στο πρώτο ημίχρονο  στο συγκεκριμένο ματς, στο οποίο άνοιξε το σκορ στο τέταρτο μόλις λεπτό, με ένα εκτός περιοχής σουτ του Σεπούλβεδα και στο οποίο έφτασε στο 2-0 από πέναλτι του αρχηγού Σόσα στο σαράντα πέντε. Αδικαιολόγητα παθητική πάντως στην επανάληψη, καθώς προτίμησε να προφυλάξει αυτό το 2-0, επιτρέποντας στη Μαγκαγιάνες, ειδικά μετά το 1-2 στο πενήντα επτά, να έχει σημαντικές ευκαιρίες και ένα οριζόντιο δοκάρι.

Στην άλλη πλευρά, δύο συνεχόμενα πολύτιμα τρίποντα για την Ουατσιπάτο, μετά οποία βρέθηκε στην κορυφή, μάλιστα με ένα ματς λιγότερο από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Κομπρεσάλ. Πιο συγκεκριμένα, δραματικό 2-1 στην έδρα της Κατόλικα, στο οποίο η αντίπαλος της έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις, ενώ 2-0 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας τη Νιουμπλένσε, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά με την κεφαλιά του Μαρτίνες στο τριακοστό πρώτο και το πέναλτι του Μόντες στο τριακοστό όγδοο λεπτό.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Άουνταξ Ιταλιάνο, ισάριθμες για την Ουατσιπάτο και πέντε ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Λα Φλόριντα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Ομάδα που δεν είναι για τόσο χαμηλά η Άουνταξ Ιταλιάνο, ικανή στην καλή της μέρα να προβληματίσει οποιονδήποτε αντίπαλο στο «Λα Φλόριντα», ακόμα φυσικά και την πρωτοπόρο Ουατσιπάτο.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 738 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x