ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Αλιάνσα Πετρολέρα – Ριονέγκρο

Κολομβία: Αλιάνσα Πετρολέρα – Ριονέγκρο
Spread the love

Πρεμιέρα της φάσης των ομίλων των πλέι οφ του πρωταθλήματος Απερτούρα, με το ματς ανάμεσα στην Αλιάνσα Πετρολέρα και την Ριονέγκρο να ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στο 1ο γκρουπ, έχοντας μάλιστα ξεχωριστό ενδιαφέρον μετά το 1-1 της Ντεπορτίβο Πάστο με την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα, οι οκτώ πρώτες ομάδες δημιούργησαν δύο ομίλους, οι νικήτριες των οποίων θα περάσουν στον διπλό τελικό του πρωταθλήματος. Τον 1ο όμιλο απαρτίζουν η Ντεπορτίβο Πάστο, η Ατλέτικο Νασιονάλ, η Αλιάνσα Πετρολέρα και η Ριονέγκρο και τον 2ο η κυπελλούχος Μιγιονάριος, η Μεντεγίν, η νεοφώτιστη Τσικό και η Αμέρικα Κάλι.

Ήττα με 1-2 την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της απερχόμενης πρωταθλήτριας Περέιρα, με το αποτέλεσμα αυτό όμως να μην προβληματίζει την Αλιάνσα Πετρολέρα, η οποία είχε ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα πλέι οφ. Επιτυχία σίγουρα η 6η θέση στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα και η συμμετοχή στην φάση των ομίλων, ειδικά από την στιγμή που βασικός στόχος της Αλιάνσα Πετρολέρα ήταν να μείνει εκτός της επικίνδυνης ζώνης στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού.

Στον αντίποδα, δύο τρίποντα για την Ριονέγκρο στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα, με το 2-1 αρχικά στην έδρα της Ενβιγκάδο και το 3-0 φιλοξενώντας την Τζαγκουάρες, να της δίνουν τελικά την πρωτιά στον βαθμολογικό πίνακα. Στόχος πλέον το κάτι παραπάνω σε σχέση με τα πλέι οφ του Κλαουσούρα, εκεί όπου η Ριονέγκρο ξεκίνησε με τρεις νίκες, αλλά κατάφερε, δείχνοντας τάσεις «αυτοχειρίας», να μην βρεθεί στον τελικό.

Προϊστορία: Εννέα νίκες για την Αλιάνσα Πετρολέρα, δύο για την Ριονέγκρο και μία ισοπαλία, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ντανιέλ Βίγια Ζαπάτα».

Ο παράγοντας έδρα ήταν αυτός που όχι μόνο οδήγησε την Αλιάνσα Πετρολέρα στα πλέι οφ, αλλά και της έδωσε ανάσα στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού. Η απόδειξη είναι οι οκτώ νίκες στα δέκα ματς που έδωσε στο γήπεδο της (8-0-2) στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα και η μόλις μία μακριά από αυτό (1-3-6). Δεδομένο βέβαια πως θα προσπαθήσει να είναι όσο το δυνατό πιο ανταγωνιστική, αλλά τα πλέι οφ είναι και το ταβάνι της. Η Ριονέγκρο από την πλευρά της, μετά το 1-1 ανάμεσα στη Ντεπορτίβο Πάστο και την Ατλέτικο Νασιονάλ, είναι «υποχρεωμένη» να πάρει το τρίποντο, αν θέλει να έχει ελπίδες για την 1η θέση, καθώς θα πάρει με το καλημέρα ένα μικρό προβάδισμα. Παρ’ όλα αυτά, είμαι επιφυλακτικός, μετά την «αυτοκτονία» της στα πλέι οφ του Κλαουσούρα, όπου έχασε πραγματικά μια χρυσή ευκαιρία ακόμα και για το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορία της.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.047 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x