ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Λίβερπουλ Μ. – Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε

Κόπα Λιμπερταδόρες: Λίβερπουλ Μ. – Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε
Spread the love

Η 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες και ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο θρυλικό «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο, καθώς η τοπική Λίβερπουλ παίζει τα ρέστα της, την στιγμή πάντως που με νίκη η Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε θα βρεθεί πολύ κοντά στους «16».

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» της φετινής διοργάνωσης θα βρεθούν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, οι τρίτες θα «υποβιβαστούν» στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ αποκλεισμός φυσικά για αυτές που θα μείνουν στην 4η θέση. Στην 1η θέση του 5ου ομίλου η Αρχεντίνος Τζούνιορς με επτά βαθμούς, στην 2η με έξι η Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε, στην 3η με τρεις η Κορίνθιανς, ενώ στην 4η με μόλις ένα η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο.

Ένας μόλις βαθμός όπως προαναφέρθηκε για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, με τη «μικρή» ομάδα της πρωτεύουσας της Ουρουγουάης να παίζει σήμερα, χωρίς υπερβολή, τα ρέστα της ακόμα και για την 3η θέση. Βαρύ 0-3 στην πρεμιέρα από την Κορίνθιανς στο «Σεντενάριο», το οποίο χρησιμοποιεί στην φάση των ομίλων σε σχέση με την φυσική της έδρα το «Μπελβεντέρε», 0-2 ακολούθως στο Εκουαδόρ από την σημερινή της αντίπαλο, ενώ 2-2 στην συνέχεια φιλοξενώντας την Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Στην άλλη πλευρά, έξι βαθμούς για την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε, η οποία μετά το 0-1 της πρεμιέρας στην Αργεντινή από την Αρχεντίνος Τζούνιορς «απάντησε» με δύο τρίποντα, το 2-0 φιλοξενώντας τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο και το σπουδαίο 2-1 στην Βραζιλία κόντρα στην Κορίνθιανς. Επτά συνεχόμενες νίκες μάλιστα σε όλες τις διοργανώσεις μετά το 2-0 σε βάρος της Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, προσθέτοντας σε αυτές της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες και πέντε του πρωταθλήματος, που την διατήρησαν στην κορυφή και στο +5 από την 2η στο βαθμολογικό πίνακα Μπαρτσελόνα Γκουαγιακίλ.

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο το 2021 σε βάρος της Κατόλικα Κίτο, στο μοναδικό ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδα του Εκουαδόρ. Λευκή ισοπαλία επίσης για την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε το 2020 με την σπουδαία Νασιονάλ, στη μοναδική της επίσκεψη στο παρελθόν στην Ουρουγουάη.

Ομάδα με εγωισμό που σίγουρα δεν θα τα παρατήσει η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, αλλά ταυτόχρονα και με συγκεκριμένο ταβάνι, εκτιμώντας πως είναι η πιο αδύναμη εκ των τεσσάρων του συγκεκριμένου ομίλου και πως θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη ακόμα και αν «κλέψει» την 3η θέση. Σε καλή κατάσταση και από επτά συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις η κάτοχος του Κόπα Σουνταμερικάνα, Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε, πιστεύοντας πως έχει την δυνατότητα να τις κάνει οκτώ.

Εκτίμηση:  2

(Visited 907 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x