ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τελικός Κυπέλλου Ιταλίας: Φιορεντίνα- Ίντερ

Τελικός Κυπέλλου Ιταλίας: Φιορεντίνα- Ίντερ
Spread the love

Στο Ολίμπικο διεξάγεται απόψε ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας ανάμεσα στην κάτοχο του θεσμού Ίντερ και την έξι φορές νικήτρια της διοργάνωσης Φιορεντίνα.

Το χαρακτηριστικό του αποψινού τελικού είναι πως έρχονται αντιμέτωπες δυο ομάδες οι οποίες είναι και φιναλίστ σε Ευρωπαϊκούς τελικούς αφού σε λίγες εβδομάδες η Ίντερ θα διεκδικήσει το Champions League απέναντι στην Μ.Σίτι και η Φιορεντίνα το Conference League κόντρα στην Γουέστ Χαμ.

Οι νερατζούρι πέρσι κατέκτησαν το 8ο Κύπελλο Ιταλίας στην ιστορία τους και θα διεκδικήσουν απόψε να το κερδίσουν back to back ενώ συνάμα ετοιμάζονται και για τον τελικό του Champions League στις αρχές του επόμενου μήνα στην Πόλη κόντρα στην υπερομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η ομάδα του μετρ στα Κύπελλα Σιμεόνε Ιντζάκι , μετράει έξι σερί κατακτήσεις Κυπέλλων, πέρσι πήρε το συγκεκριμένο τρόπαιο από την Γιουβέντους ενώ τον Ιανουάριο πανηγύρισε το Supercoppa απέναντι στην Μίλαν και στην φετινή της πορεία μέχρι τον τελικό πέταξε εκτός διοργάνωσης μεταξύ άλλων την Πάρμα και την Αταλάντα.

Την ίδια ώρα στο Καμπιονάτο προέρχεται από την 12η (!) φετινή της ήττα αφού έχασε από την πρωταθλήτρια Νάπολι αλλά συνεχίζει να κρατιέται με νύχια και με δόντια στην πολύτιμη 4η θέση και στο + 2 από την συμπολίτισσα της Μίλαν δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Οι Βιόλα με τον Βιντσέντσο Ιταλιάνο στον πάγκο της έχει μεταμορφωθεί και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα της την εποχή που στον πάγκο της καθόταν ο Τζενάρο Γκατούζο.

Φέτος η Φιορεντίνα έχει παίξει έστω κατά διαστήματα μέσα στην σεζόν θεαματικό ποδόσφαιρο και πλέον απέχει δυο ματς από το να γράψει ιστορία και να κατακτήσει είτε το Coppa Italia απόψε είτε το Conference League σε λίγες ημέρες , είτε και τα δυο βάζοντας φρένο σε μια ξηρασία 22 ετών δίχως κάποιο τρόπαιο.

Ασυνεπής στο ξεκίνημα της σεζόν πραγματοποίησε τρομερό φινάλε με 9/10 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις παίρνοντας το σκαλπ της Κρεμονέζε στον ημιτελικό η οποία με την σειρά της νωρίτερα είχε αποκλείσει τόσο την Ρόμα όσο και την Νάπολι.

Προϊστορία: Στην πιο πρόσφατη μεταξύ τους συνάντηση , ανήμερα Πρωταπριλιάς, η Φιορεντίνα είχε επικρατήσει με 1-0 εκτός έδρας χάρη σε τέρμα του Μποναβεντούρα. Νωρίτερα η Ίντερ αριθμούσε 11 διαδοχικά ματς αήττητη απέναντι στους Βιόλα.

* Αναμένω έναν τελικό αρκετά ισορροπημένο και το βασικό μου ποντάρισμα εδώ θα είναι το σύνολο τερμάτων 2-3 σε απόδοση 1.95. Στατιστικά αυτό το ζευγάρι στα ¾ μεταξύ τους και πιο πρόσφατα παιχνίδια έχει φέρει Goal.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 ΓΚΟΛ

(Visited 607 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x