ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Πατρονάτο – Ολίμπια  

Κόπα Λιμπερταδόρες: Πατρονάτο – Ολίμπια  
Spread the love

Η 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες και σπουδαίο ματς στο «Μπαρτολομέ Γκρέλα» της Παρανά, καθώς η κυπελλούχος Αργεντινής, Πατρονάτο, έχει κάθε λόγο να αξιώνει την έκπληξη κόντρα στην σπουδαιότερη σε τίτλους ομάδα της Παραγουάης, τη «μεγάλη» Ολίμπια, με τη μεταξύ τους αναμέτρηση, μετά την χθεσινή νίκη της Ατλέτικο Νασιονάλ στο Περού σε βάρος της Μελγκάρ, να μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και «τελικός»  της 2ης  θέσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» της φετινής διοργάνωσης θα βρεθούν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, οι τρίτες θα «υποβιβαστούν» στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ αποκλεισμός φυσικά για αυτές που θα μείνουν στην 4η θέση. Στην 1η θέση του 8ου ομίλου η Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) με δέκα βαθμούς, στην 2η με πέντε η Ολίμπια, στην 3η με δύο λιγότερους η Πατρονάτο, ενώ στην 4η με μόλις ένα η Μελγκάρ (Περού). Η Ατλέτικο Νασιονάλ επίσης και η Μελγκάρ έχουν ένα ματς περισσότερο.

Τρεις βαθμοί σε τρία ματς στην φάση των ομίλων για την Πατρονάτο, η οποία πάλεψε αρκετά στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την σπουδαία Ατλέτικο Νασιονάλ και η οποία έπεσε «θύμα» ανατροπής κυρίως λόγω της απειρίας της στο άδικο, βάσει εικόνας, 1-2 από την ομάδα του Μεντεγίν. Ήττα με 0-1 ακολούθως στην Ασουνσιόν από την σημερινή της αντίπαλο, γράφοντας όμως ιστορία, αλλά ταυτόχρονα μπαίνοντας και πάλι στην διεκδίκηση της πρόκρισης με το εμφατικό 4-1 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας τη Μελγκάρ. Άξιο αναφοράς φυσικά, πως η Πατρονάτο πραγματοποίησε την πολύ μεγάλη έκπληξη πέρσι στην Αργεντινή, καθώς κατέκτησε το κύπελλο ξεπερνώντας στην πορεία της τα εμπόδια της Ρίβερ Πλέιτ και της Μπόκα Τζούνιορς, όντας υποβιβασμένη στην 2η κατηγορία. Σε περιπέτειες μάλιστα φέτος, καθώς βρίσκεται στην 16η θέση και το +2 μόλις από την επικίνδυνη ζώνη.

Στην αντίπερα όχθη, η σπουδαία Ολίμπια των τριών Κόπα Λιμπερταδόρες, η οποία είναι και η μοναδική ομάδα της Παραγουάης που έχει κατακτήσει διεθνείς τίτλους. Πέντε οι βαθμοί της, με 1-1 στην πρεμιέρα στο Περού με τη Μελγκάρ, 1-0 ακολούθως φιλοξενώντας την σημερινή της αντίπαλο, ενώ πολύτιμο σίγουρα το 2-2 της προηγούμενης αγωνιστικής στο Μεντεγίν με την Ατλέτικο Νασιονάλ.

Προϊστορία: Το σημερινό θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της Πατρονάτο με ομάδα της Παραγουάης. Μία νίκη για την Ολίμπια, έξι ισοπαλίες και δεκατέσσερις ήττες, στις 21 προηγούμενες επισκέψεις της στην Αργεντινή. Μοναδική της νίκη, το 1-0 του 1984 σε βάρος της Εστουδιάντες, στην φάση τότε των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ομάδα  2ης κατηγορίας πλέον η Πατρονάτο, η οποία πάντως έχει κοιτάξει στα μάτια όλες τις αντιπάλους της στον όμιλο και η οποία έχει κάθε λόγο να αξιώνει την έκπληξη. Παρ’ όλα αυτά, μπαρουτοκαπνισμένη σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις η Ολίμπια, εκτιμώντας πως αφού έμεινε όρθια στο Περού με τη Μελγκάρ και στο Μεντεγίν με την Ατλέτικο Νασιονάλ, εύκολα ή δύσκολα θα βρει τον τρόπο να το κάνει και σήμερα. Το 2,70 μάλιστα που την συνοδεύει αξίζει το ρίσκο ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  2

(Visited 1.092 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x