ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Σπόρτινγκ Κριστάλ – Ρίβερ Πλέιτ   

Κόπα Λιμπερταδόρες: Σπόρτινγκ Κριστάλ – Ρίβερ Πλέιτ   
Spread the love

Η 4η αγωνιστική στον 4ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες και σπουδαίο βαθμολογικά ματς στην πρωτεύουσα του Περού, το οποίο έχει χαρακτήρα «τελικού» τόσο για την Σπόρτινγκ Κριστάλ όσο και την Ρίβερ Πλέιτ, με δεδομένο πως η Φλουμινένσε έχει «καθαρίσει» ουσιαστικά την πρόκριση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην φάση των «16» της φετινής διοργάνωσης θα βρεθούν οι δύο πρώτες ομάδες των οκτώ ομίλων, οι τρίτες θα «υποβιβαστούν» στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ αποκλεισμός φυσικά για αυτές που θα μείνουν στην 4η θέση. Στην 1η θέση με εννέα βαθμούς ή το απόλυτο σε τρία ματς αν προτιμάτε η Φλουμινένσε, με την Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία), την Σπόρτινγκ Κριστάλ και την Ρίβερ Πλέιτ να έχουν από τρεις.

Ήττα με 1-3 στην πρεμιέρα στη Λίμα από την Φλουμινένσε για την Σπόρτινγκ Κριστάλ, ενώ «θύμα» ανατροπής στο 2-4 ακολούθως στο Μπουένος Άιρες από την σημερινή της αντίπαλο, μένοντας «ζωντανή» πάντως, με το δραματικό 1-0 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Δε Στρόνγκεστ. Με τρεις βαθμούς όμως και σε περιπέτειες και η Ρίβερ Πλέιτ, καθώς γνώρισε την ήττα τόσο στην Βολιβία από την Δε Στρόνγκεστ (1-3) όσο και στο «Μαρακανά» από την Φλουμινένσε (1-5), επικρατώντας μόνο στο ματς ενδιάμεσα αυτών στο «Μονουμεντάλ» με την σημερινή της αντίπαλο (4-2).

Προϊστορία: Επικράτηση με 2-1 για την Σπόρτινγκ Κριστάλ το 1996, ενώ το ίδιο σκορ για την Ρίβερ Πλέιτ το 1980 και 3-2 για την τεράστια ομάδα του Μπουένος Άιρες το 1998, στις τρεις φορές που βρέθηκαν αντιμέτωπες στην ιστορία τους στη Λίμα.

Πολύ πιο μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού ματς για την Ρίβερ Πλέιτ, τουλάχιστον σε σχέση με αυτό που δείχνει το σετ των τιμών, ειδικά από την στιγμή που στις δύο προηγούμενες εξόδους της στον όμιλο γνώρισε ισάριθμες ήττες με οκτώ τέρματα παθητικό.  Επιπλέον, δεδομένο πως η Σπόρτινγκ Κριστάλ θα παίξει με το μαχαίρι στα δόντια, καθώς είναι το τελευταίο στη Λίμα, με τα άλλα δύο στον όμιλο στην Βολιβία με την Δε Στρόνγκεστ και στο Ρίο με την Φλουμινένσε.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 1.135 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x