ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Πενιαρόλ – Αμέρικα Μινέιρο     

Κόπα Σουνταμερικάνα: Πενιαρόλ – Αμέρικα Μινέιρο     
Spread the love

Η 6η και τελευταία αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο ματς στο θρυλικό «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο, καθώς η Πενιαρόλ έχει ήδη αποκλειστεί και η Αμέρικα Μινέιρο ελπίζει με νίκη πως μπορεί να «κλέψει» την 2η θέση.

Η 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα Να σημειωθεί, πως την πρόκριση στην φάση των «16» παίρνουν η νικήτριες των οκτώ ομίλων, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η θέση θα οδηγηθούν σε μπαράζ με τις τρίτες των γκρουπ του Κόπα Λιμπερταδόρες. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, δεύτερο η καλύτερη επίθεση και στην συνέχεια τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ. Στην 1η θέση του 6ου ομίλου η Ντεφένσα με δώδεκα βαθμούς, στην 2η με δέκα η Μιγιονάριος, στην 3η η Αμέρικα Μινέιρο με επτά, ενώ μηδέν για την σπουδαία σε τίτλους και ιστορία, αλλά ταυτόχρονα και απογοητευτική στην φετινή διοργάνωση Πενιαρόλ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Πενιαρόλ είναι η μεγάλη απογοήτευση της φάσης των ομίλων συνολικά και σε Κόπα Λιμπερταδόρες και Σουνταμερικάνα, από την στιγμή που μία ομάδα με πολύ βαριά ιστορία και τόσους τίτλους, έχει πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς. Στην άλλη πλευρά, το 2-0 της προτελευταίας αγωνιστικής φιλοξενώντας τη Μιγιονάριος, κράτησε «ζωντανή» την Αμέρικα Μινέιρο, η οποία όμως δεν θέλει μόνο τρίποντο στο σημερινό ματς, αλλά και ήττα ταυτόχρονα της πρωταθλήτριας Κολομβίας στο Μπουένος Άιρες από τη Ντεφένσα.

Προϊστορία: Δώδεκα νίκες για την Πενιαρόλ, επτά ισοπαλίες και εννέα ήττες, σε 28 ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Βραζιλίας, ενώ «παρθενική» επίσκεψη η σημερινή για  την Αμέρικα Μινέιρο στην Ουρουγουάη.

Μονόπλευρο το ενδιαφέρον, καθώς η Αμέρικα Μινέιρο θα κυνηγήσει το τρίποντο ή θα προσπαθήσει αν προτιμάτε να κάνει το καθήκον της και στην συνέχεια θα περιμένει το αποτέλεσμα του άλλου ματς. Παρ’ όλα αυτά, εκτίμηση μου, πως ακόμα και με κάποιες αλλαγές η Πενιαρόλ θα παίξει σήμερα με το μαχαίρι στα δόντια και για το γόητρο της, αλλά και για να αποφύγει το εξευτελισμό των έξι ηττών σε φάση ομίλων.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 988 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x