ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Euro2024 : Σλοβακία- Πορτογαλία ( 10ος όμιλος)

Προκριματικά Euro2024 : Σλοβακία- Πορτογαλία ( 10ος όμιλος)
Spread the love

Στην Μπρατισλάβα η Σλοβακία θα φιλοξενήσει την Πορτογαλία στο μεγάλο ντέρμπι του 10ου ομίλου με τους Ίβηρες να μετράνε ήδη το απόλυτο σε νίκες στην εκκίνηση των προκριματικών ενώ την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι ακολουθούν κατά πόδας και με νίκη μπροστά στο κοινό τους περνάνε στην κορυφή.

Η Σλοβακία βρίσκεται στο κυνήγι μιας τρίτης διαδοχικής παρουσίας της στα τελικά ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος , μετά το 2016 που προκρίθηκε στην φάση των “16” και τον αποκλεισμό της από την φάση των ομίλων το 2020, και φαίνεται πως βρίσκεται σε καλό δρόμο αφού έχει εδραιωθεί στις δυο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στον 10ο προκριματικό όμιλο.

Μπορεί το ξεκίνημα να ήταν … μουδιασμένο με το 0-0 κόντρα στο Λουξεμβούργο αλλά στην συνέχεια ήλθαν οι συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Βοσνία , Ισλανδία και Λιχτενστάιν με τέρματα: 5-1 που έβαλαν το εθνικό συγκρότημα του Ιταλού τεχνικού Φραντσέσκο Καλτσόνε σε τροχιά απευθείας πρόκρισης στα τελικά της Γερμανίας.

Τρέχουν λοιπόν ένα αήττητο εφτά αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις ενώ έχουν συνάμα κρατήσει μηδέν παθητικό σε κάθε έναν από τους τέσσερις τελευταίους ευρωπαϊκούς προκριματικούς αγώνες τους ωστόσο από το 2015 δεν έχουν καταφέρει να “χτίσουν” ένα σερί 4 νικηφόρων αγώνων στο τουρνουά.

Οι Ίβηρες με τον Φερνάντο Μαρτίνεθ έχουν πραγματοποιήσει ονειρικό ξεκίνημα στα προκριματικά. Πιο συγκεκριμένα μετράνε σε 4 αγώνες απέναντι σε Βοσνία, Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν και Ισλανδία συγκομιδή 12 βαθμών με 14 γκολ ενεργητικό και μηδέν παθητικό.

Πριν από 3 μήνες στο πιο πρόσφατο παιχνίδι τους επικράτησαν σε μια Vintage εμφάνιση τους της Ισλανδίας με 1-0 με τον 38χρονο Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει στην 200η του εμφάνιση με το εθνόσημο το Νο 123 γκολ του στο διεθνές ποδόσφαιρο.

Έτσι μαζί με την Γαλλία είναι οι δυο μοναδικές εθνικές ομάδες που διατηρούν μηδέν παθητικό ενώ τα 14 γκολ που έχουν πετύχει τους κατατάσσουν στην 2η καλύτερη επίθεση πίσω από την Αγγλία.

Προϊστορία: Στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια η Πορτογαλία είναι αήττητη μετρώντας τρεις νίκες και μια ισοπαλία απέναντι στην Σλοβακία.

* Αρκετά αμφίρροπο με τους Πορτογάλους να έχουν ένα προβάδισμα αφού θα παραταχτούν με όλα τους τα αστέρια. Ο CR7 θα είναι εκεί όπως και ο Λεάο, ο Μπερνάτο Σίλβα αλλά και ο Μπρούνο Φερνάντες.

Επιλέγω το Combo του Χ2 με το Under 3,5 σε απόδοση 1,55 αφού το ματς το περιμένω έτσι και αλλιώς αρκετά “κλειστό”.

Μην ξεχνάμε πως η Σλοβακία έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ παθητικό σε 4 προκριματικούς αγώνες ενώ η Πορτογαλία έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μέχρι τώρα στον όμιλο.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ2+ Under 3,5

(Visited 435 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x