ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Euro2024: Κροατία- Τουρκία ( 4ος όμιλος)

Προκριματικά Euro2024: Κροατία- Τουρκία ( 4ος όμιλος)
Spread the love

Το ντέρμπι του 4ου ομίλου ανάμεσα στην Κροατία και την Τουρκία διεξάγεται στο Όσιγιεκ με τις δυο ομάδες να έχουν μαζέψει από 10 βαθμούς έκαστη και να μοιράζονται την κορυφή.

Οι Κροάτες πήραν ώθηση από την συμμετοχή τους στον πρόσφατο τελικό του Nations League όπου έχασαν από την Ισπανία στην διαδικασία των πέναλτι.

Από τότε οι παίκτες του Ντάλιτς έχουν πετύχει δυο εύκολες νίκες απέναντι σε Λετονία και Αρμενία με 5-0 και 1-0 αντίστοιχα.

Έχοντας και ένα ματς στο χέρι γίνεται εύκολα αντιληπτό πως εάν κερδίσουν απόψε θα βρεθούν “αγκαλιά” με την πρόκριση τους στα τελικά ενός Euro για 6η συνεχόμενη φορά.

Μην ξεχνάμε πως μετά την Τουρκία ακολουθούν τα παιχνίδια με Ουαλία στο Κάρντιφ και κατόπιν με Λετονία και Αρμενία τον επόμενο μήνα.

Δεν έχουν χάσει ποτέ σε εντός έδρας παιχνίδι σε αυτή την φάση στα τελευταία 15 παιχνίδια τους εκ των οποίων έχουν κερδίσει στα 13.

Οι Τούρκοι θα έχουν τον νεοφερμένο εκλέκτορα Βιντσέντσο Μοντέλα στον πάγκο τους ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ο “αεροπλανίνο” αντικατέστησε τον Στέφαν Κουντς μετά το 1-1 με την Αρμενία ενώ ακολούθησε και μια “φιλική” ήττα από την Ιαπωνία με βαρύ σκορ ( 4-2).

Έχοντας μείνει εκτός από τις τελικές φάσεις των δυο πιο πρόσφατων Μουντιάλ και δίχως καμιά μεγάλη διάκριση πέρα από το πλασάρισμα της στα ημιτελικά στο Euro2008 η Τουρκία στοχεύει στο να μην χάσει την μεγάλη ευκαιρία που έχει μπροστά της στο τρέχον γκρουπ για μια απευθείας πρόκριση.

Προϊστορία: Αξιοσημείωτη η πρόσφατη καλή παράδοση της Τουρκίας σε Κροατικό έδαφος όπου αριθμεί τρεις διαδοχικές ισοπαλίες σε ισάριθμες “εξορμήσεις” της εκεί και μάλιστα από το ημίχρονο.

* Δεν αμφισβητώ την ευνοϊκή πρόσφατη παράδοση της Τουρκίας αλλά εκτιμώ πως μια σοβαρή Κροατία θα κερδίσει το ματς και θα βάλει πλώρη για την συμμετοχή της σε ένα σερί 6ο Euro. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για την δευτεραθλήτρια κόσμου το 2018 , την εθνική που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Euro2020 και την πρόσφατα φιναλίστ στην τελευταία έκδοση του Nations League.

Άσος για τους Κροάτες οι οποίοι ενδεχομένως να χρειαστούν και πάνω από ένα γκολ για να φτάσουν στην τελική επικράτηση αφού οι Τούρκοι έχουν σκοράρει στις 8/10 πιο πρόσφατες εκτός έδρας αναμετρήσεις τους.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1

(Visited 552 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

Επόμενο

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x