ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Ουρακάν – Μπαράκας  

Αργεντινή: Ουρακάν – Μπαράκας  
Spread the love

Διπλός ο στόχος της Ουρακάν, καθώς όχι μόνο προσπαθεί να βρεθεί στην πρώτη τετράδα του 1ου ομίλου και στα πλέι οφ της 2ης φάσης του πρωταθλήματος, αλλά και να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις της συνολικής βαθμολογίας.

Να σημειωθεί, πως στην 2η φάση του πρωταθλήματος, οι 28 ομάδες είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους, με τις 14 ομάδες κάθε γκρουπ να αγωνίζονται σε ένα γύρο των δεκατριών αγωνιστικών. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στα χιαστί νοκ άουτ, ενώ πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση. Στο Κόπα Λιμπερταδόρες επίσης η πρωταθλήτρια της 1ης φάσης Ρίβερ Πλέιτ, ενώ η Αρσενάλ έχει γνωρίσει ήδη τον υποβιβασμό. Η ομάδα που θα την συνοδεύσει στην 2η κατηγορία, θα είναι η τελευταία της συνολικής κατάταξης των δύο φάσεων του πρωταθλήματος.

Πολύτιμο 2-1 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Αρχεντίνος Τζούνιορς, με την Ουρακάν να πραγματοποιεί με δύο τέρματα του Πουσέτο την ανατροπή, πανηγυρίζοντας το πρώτο της «διπλό» στην 2η φάση του πρωταθλήματος. Στην 5η θέση επίσης, ψάχνοντας το τρίποντο που θα την φέρει στην πρώτη τετράδα του 1ου ομίλου, ενώ ανάσα στην συνολική βαθμολογία, όπου δίνει μάχη παραμονής με επτά ομάδες, κυρίως όμως με την Κολόν, την Τίγκρε και την Σαρμιέντο.

Στην άλλη πλευρά, δύο συνεχόμενες ήττες για τη Μπαράκας, η οποία πάντως δεν κινδυνεύει στην συνολική βαθμολογία, έχοντας πλάτη οκτώ ομάδες, παρά το 0-3 αρχικά στην έδρα της Ιντεπεντιέντε και το 1-2 της προηγούμενης αγωνιστικής φιλοξενώντας την Χιμνάσια Λα Πλάτα. Μοναδική ομάδα επίσης που δεν έχει ακόμα βαθμό μακριά από την έδρα της στην 2η φάση του πρωταθλήματος, μετρώντας πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς (Βέλεζ 0-1, Ρίβερ Πλέιτ 1-5, Ατλέτικο Τουκουμάν 0-1, Ταγέρες 0-4, Ιντεπεντιέντε 0-3).

Προϊστορία: Απόλυτη ισορροπία στο ρεκόρ, σε τρία ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Ουρακάν. Πιο συγκεκριμένα, 2-1 για τη Μπαράκας το 2021, 1-1 το 2022, ενώ 2-0 για την Ουρακάν στην 1η φάση του φετινού πρωταθλήματος.

Άξιο αναφοράς, πως η Μπαράκας χρησιμοποιούσε ως έδρα το γήπεδο της Ουρακάν στην επιστροφή της, πριν δύο χρόνια, στη μεγάλη κατηγορία, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο δικό της και γνωρίζει καλά το «Τομάς Αντόλφο Ντουκό». Αυτό πάντως δεν σημαίνει αυτόματα πως μπορεί κάθε χρόνο να παίρνει θετικό αποτέλεσμα και απόδειξη πως γνώρισε την ήττα από την Ουρακάν εκεί στην 1η φάση του πρωταθλήματος. Πέντε ήττες επίσης όπως προαναφέρθηκε σε ισάριθμα ματς στην 2η φάση, εκτιμώντας πως θα γίνουν έξι.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.052 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x