ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Ατλέτικο Μινέιρο – Φορταλέζα   

Βραζιλία: Ατλέτικο Μινέιρο – Φορταλέζα   
Spread the love

Το τελευταίο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, με την Ατλέτικο Μινέιρο να ψάχνει το τρίποντο που πολύ πιθανό να την φέρει στην πρώτη τετράδα, την στιγμή που η Φορταλέζα θα πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της, μετά τον οδυνηρό τρόπο που ηττήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Να σημειωθεί, πως η πρώτη τετράδα θα βρεθεί απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής η 5η και η 6η του βαθμολογικού πίνακα. Απευθείας επίσης στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες και η 11η αυτή την χρονική στιγμή Σάο Πάολο, λόγω του ότι κατέκτησε το κύπελλο, ανεξάρτητα της θέσης που θα τερματίσει στο φινάλε του πρωταθλήματος. Οι ομάδες επίσης από την 7η ως και την 13η θέση πηγαίνουν στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες.

Δύο  συνεχόμενα τρίποντα για την Ατλέτικο Μινέιρο, με τα οποία η ομάδα του Μπέλο Οριζόντε βρέθηκε στην 6η θέση και σε τροχιά Κόπα Λιμπερταδόρες. Σπουδαίο 2-1 αρχικά στην έδρα της Μπραγκαντίνο, κόβοντας την φόρα αλλά και τις ελπίδες τίτλου της αντιπάλου της, ενώ εύκολο 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Φλουμινένσε, καθώς η ομάδα του Ρίο με το μυαλό στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, ήταν ουσιαστικά σε άλλο γήπεδο.

Στην αντίπερα όχθη, από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες η Φορταλέζα, με άλλοθι τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα, με 0-1 αρχικά από την Βάσκο και 0-2 στο Σαλβαντόρ από τη Μπαΐα. Στην 9η θέση και το -7 από την πρώτη εξάδα αλλά με δύο ματς λιγότερα, ενώ πολύ οδυνηρός ο τρόπος που ηττήθηκε όπως προαναφέρθηκε το Σάββατο που μας πέρασε στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα. Πιο συγκεκριμένα, 1-1 ο τελικός με τη Λίγκα Κίτο στην κανονική του διάρκεια και την παράταση, με την Φορταλέζα ακολούθως να έχει τη μεγάλη ευκαιρία στο πέμπτο της και τελευταίο πέναλτι να γράψει ιστορία. Ο γκολκίπερ όμως της Λίγκα Κίτο «νίκησε» τον Πέδρο Αουγκούστο και στην συνέχεια και στο έκτο πέναλτι τον Μπρίτεζ, δίνοντας το τρόπαιο στην ομάδα του Εκουαδόρ.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Γκρέμιο, μία για την Φορταλέζα και μία ισοπαλία, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο Πόρτο Αλέγκρε, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Απρόβλεπτη μεν αλλά βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα η Ατλέτικο Μινέιρο, η οποία βρίσκει απέναντι της ένα αντίπαλο που προσπαθεί, λογικά, ακόμα να συνέλθει.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.018 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x