ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Ατλέτικο Γκοϊανιένσε – Νοβοριζοντίνο  

Βραζιλία Β΄: Ατλέτικο Γκοϊανιένσε – Νοβοριζοντίνο  
Spread the love

Τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας και ντέρμπι ανόδου στην Γκοϊανία, ανάμεσα στην τοπική και 3η στον βαθμολογικό πίνακα Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και την 6η Νοβοριζοντίνο.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες της πρώτης τετράδας πανηγυρίζουν την άνοδο, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες του βαθμολογικού πίνακα. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών και στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση.

Πέντε συνεχόμενες νίκες για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε μέχρι το εκτός έδρας ντέρμπι μίσους το Σάββατο που μας πέρασε με την Βίλα Νόβα, εκεί πάντως, όπου το εντυπωσιακό αυτό σερί πήρε τέλος από την συμπολίτισσα της με οδυνηρό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, μπροστά στο σκορ η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε στο σαράντα οκτώ αλλά και με παίκτη λιγότερο στο εξήντα πέντε, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Βίλα Νόβα, που όχι μόνο ισοφάρισε στο ογδόντα, αλλά πραγματοποίησε και την ανατροπή στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο βαθμός αυτός βέβαια θα ήταν πολύτιμος για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, η οποία πάντως διατηρήθηκε στην πρώτη τετράδα και πιο συγκεκριμένα στην 3η θέση και το +2 από την 5η στον βαθμολογικό πίνακα Ζουβεντούδε. Στην άλλη πλευρά, επικράτηση με 2-0 φιλοξενώντας την Πόντε Πρέτα, με τη Νοβοριζοντίνο όχι μόνο να επιστρέφει στα τρίποντα μετά από πέντε αγωνιστικές, αλλά να μπαίνει και πάλι στην διεκδίκηση της ανόδου.

Προϊστορία: Το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία στην Γκοϊανία, ενώ δραματικό σε εξέλιξη το 2-2 του 1ου γύρου του φετινού πρωταθλήματος στην έδρα της Νοβοριζοντίνο, η οποία ήταν 2-0 μπροστά στο σκορ μέχρι το ενενήντα και η οποία όμως είδε την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε να βρίσκει δύο φορές δίχτυα στις καθυστερήσεις.

Εκτίμηση μου, πως η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, είναι σε καλύτερο momentum, εξαιρώντας το 1-2 από την Βίλα Νόβα, που ήταν ντέρμπι ή αναμέτρηση ειδικών συνθηκών και έπαιζε και με παίκτη λιγότερο, ενώ έχει και το αβαντάζ της έδρας. Επιπλέον, βαρύτερη η φανέλα της, ζυγίζοντας την με αυτή της Νοβοριζοντίνο και πιο μπαρουτοκαπνισμένη σε ντέρμπι ανόδου.

Εκτίμηση:  1

(Visited 875 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x