Uncategorized

Βραζιλία: Παλμέιρας – Ατλέτικο Παραναένσε  

Βραζιλία: Παλμέιρας – Ατλέτικο Παραναένσε  
Spread the love

Τυπικά γηπεδούχος η Παλμέιρας στην ουδέτερη «Αρένα Μπαρουερί» κόντρα στην Ατλέτικο Παραναένσε, με την πρωταθλήτρια Βραζιλίας να ψάχνει το τρίποντο με το οποίο θα πιάσει στην κορυφή τη Μποταφόγκο, έστω και με δύο ματς περισσότερα.

Να σημειωθεί, πως η πρώτη τετράδα θα βρεθεί απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής η 5η και η 6η του βαθμολογικού πίνακα. Απευθείας επίσης στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες και η 11η αυτή την χρονική στιγμή Σάο Πάολο, λόγω του ότι κατέκτησε το κύπελλο, ανεξάρτητα της θέσης που θα τερματίσει στο φινάλε του πρωταθλήματος. Οι ομάδες επίσης από την 7η ως και την 13η θέση πηγαίνουν στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες.

Απίστευτο 4-3 την προηγούμενη αγωνιστική στο Ρίο σε βάρος της Μποταφόγκο, σε ένα ντέρμπι στο οποίο η Παλμέιρας επέστρεψε από 0-3 και μπήκε και πάλι, σχεδόν από το πουθενά, στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Στο -3 άλλωστε από την κορυφή, έστω και με ένα ματς περισσότερο από τη Μποταφόγκο, με αυτό να είναι το τέταρτο συνεχόμενο τρίποντο, μετά το 2-0 στην Κοριτίμπα σε βάρος της ομώνυμης ομάδας, το εμφατικό 5-0 στο εντός έδρας ντέρμπι με την Σάο Πάολο και το 1-0 φιλοξενώντας τη Μπαΐα. Ανύπαρκτη στο πρώτο ημίχρονο στο ντέρμπι με τη Μποταφόγκο, στο οποίο όχι μόνο βρέθηκε 0-3 πίσω στο σκορ, αλλά είδε την αντίπαλο της να έχει σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Απίστευτα πράγματα όμως στο δεύτερο ημίχρονο, με την Παλμέιρας να μειώνει σε 1-3 στο σαράντα εννέα, τη Μποταφόγκο να μένει με παίκτη λιγότερο στο εβδομήντα έξι και να χάνει πέναλτι στο ογδόντα δύο και την πρωταθλήτρια Βραζιλίας να βρίσκει τρεις φορές δίχτυα, από το ογδόντα τέσσερα μέχρι το ένατο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στην άλλη πλευρά, ήττα με 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Κορίνθιανς, με την οποία η Ατλέτικο Παραναένσε βρέθηκε στην 7η θέση και το -1 από την πρώτη εξάδα. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς με την Κορίνθιανς, το οποίο κρίθηκε από ένα πραγματικά κωμικοτραγικό λάθος του γκολκίπερ της Ατλέτικο Παραναένσε, Μπέντο, στο εξηκοστό τέταρτο λεπτό. Στόχος βέβαια η πρώτη εξάδα ή στην χειρότερη των περιπτώσεων να διατηρηθεί στην 7η θέση, η οποία μπορεί να δώσει εισιτήριο για το Κόπα Λιμπερταδόρες, αν η Φλουμινένσε κατακτήσει το τρόπαιο στον σημερινό τελικό στο «Μαρακανά» κόντρα στη Μπόκα Τζούνιορς.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Παλμέιρας, τρεις για την Ατλέτικο Παραναένσε και δύο ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την «βερντάο», σε όλες τις διοργανώσεις (Μπραζιλεϊράο, κύπελλο Βραζιλίας, Κόπα Λιμπερταδόρες, Ρεκόπα Σουνταμερικάνα).

Πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος η σκληροτράχηλη Ατλέτικο Παραναένσε. Παρ’ όλα αυτά, η Παλμέιρας είναι «υποχρεωμένη» να πάρει το σημερινό ματς, όχι μόνο για να βάλει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στη Μποταφόγκο, αλλά για να μην πετάξει στα σκουπίδια το απίστευτο, βάσει εξέλιξης, 4-3 της προηγούμενης αγωνιστικής.

Εκτίμηση:  1

(Visited 807 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x