ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Φλουμινένσε – Μπόκα Τζούνιορς  

Κόπα Λιμπερταδόρες: Φλουμινένσε – Μπόκα Τζούνιορς  
Spread the love

Στο θρυλικό «Μαρακανά», ο τελικός του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες, με την γηπεδούχο Φλουμινένσε να φιλοξενεί τη Μπόκα Τζούνιορς, σημειώνοντας πως σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Ιστορική στιγμή για την Φλουμινένσε, καθώς η ομάδα του Ρίο θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει το πρώτο της διεθνές τρόπαιο, μετά τους δύο συνεχόμενους χαμένους τελικούς από τη Λίγκα Κίτο, το 2008 στο Κόπα Λιμπερταδόρες και το 2009 στο Σουνταμερικάνα. Τέσσερις φορές νικήτρια του Μπραζιλεϊράο, μία του κυπέλλου, ενώ 33 φορές του τοπικού πρωταθλήματος Καριόκα η Φλουμινένσε, η οποία «επιβίωσε» στα ημιτελικά στον «εμφύλιο» της Βραζιλίας με την Ιντερνασιονάλ, εκεί όπου μετά το 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Μαρακανά», επικράτησε 2-1 στον επαναληπτικό στο Πόρτο Αλέγκρε.

Στην αντίπερα όχθη, μόνο ισοπαλίες η Μπόκα Τζούνιορς, έξι τον αριθμό, από την φάση των «16» μέχρι και τα ημιτελικά, αφήνοντας εκτός κατά σειρά στην διαδικασία των πέναλτι την σπουδαία Νασιονάλ Μοντεβιδέο, την Ράσινγκ και την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Παλμέιρας. Στόχος της στον δωδέκατο τελικό της ιστορίας, της να πανηγυρίσει για έβδομη φορά το Κόπα Λιμπερταδόρες και να γίνει πολυνίκης μαζί φυσικά με την Ιντεπεντιέντε που έχει τον ίδιο αριθμό κατακτήσεων. Δύο Κόπα Σουνταμερικάνα και πέντε Ρεκόπα επίσης για τη Μπόκα, ενώ εντός συνόρων 29 φορές πρωταθλήτρια Αργεντινής και δύο κυπελλούχος.

Να πω την αλήθεια, αν ο τελικός γινόταν σε οποιοδήποτε άλλη χώρα της Νότιας Αμερικής θα έδινα προβάδισμα στη Μπόκα. Παρ’ όλα αυτά, εκτίμηση μου, πως δεν θα δοθεί μεγαλύτερη ευκαιρία στην Φλουμινένσε για να πανηγυρίσει το πρώτο της διεθνές τρόπαιο, που είναι σίγουρα και καημός για τα εκατομμύρια των φιλάθλων της.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.092 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x