ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Premier League

Πρέμιερ Λιγκ: Τότεναμ- Τσέλσι

Πρέμιερ Λιγκ: Τότεναμ- Τσέλσι
Spread the love

Με ένα σπουδαίο Λονδρέζικο ντέρμπι πέφτει η αυλαία της τρέχουσας αγωνιστικής στο Νησί με την πρωτοπόρο Τότεναμ , που διανύει την καλύτερη φόρμα στην σύγχρονη ιστορία της , να φιλοξενεί την Τσέλσι του , πρώην της , Μαουρίτσιο Ποκετίνο η οποία με μόλις 3/10 νίκες από την εκκίνηση του πρωταθλήματος είναι καθηλωμένη στην 13η θέση του πίνακα.

Οι σπερς με συγκομιδή 26 βαθμών σε 10 αγώνες έχουν πραγματοποιήσει την καλύτερη εκκίνηση της ιστορίας τους από την ίδρυση της Premier League και έχουν ισοφαρίσει το καλύτερο αντίστοιχο ρεκόρ από την σεζόν 1960/61 όταν πέτυχαν 10/10 σε νίκες στην αρχή και στην συνέχεια κατέκτησαν και το πρωτάθλημα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Άνχελ Ποστέκογλου , ο Ελληνοαυστραλός μάνατζερ έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη αρχή σε επίπεδο Premier League μετά από τους πρώτους 10 αγώνες από κάθε άλλον συνάδελφο του, είναι η 13η ομάδα στην ιστορία της Premier League με αντίστοιχα νούμερα ( 26 βαθμοί σε 10 αγώνες).

Από τις υπόλοιπες 12 οι μισές κατάκτησαν τον τίτλο και οι υπόλοιπες , οι τέσσερις τερμάτισαν στην 2η θέση , η Άρσεναλ στην 3η το 2007/08 και η Νιουκάστλ στην 6η το 1994/95.

Εάν κερδίσουν απόψε θα ισοφαρίσουν το ρεκόρ συλλόγου με 5 διαδοχικές νίκες για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2018 που στον πάγκο της ομάδας τους ήταν ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο ο οποίος απόψε θα είναι στην … αντίπερα όχθη.

Εκτός οι: Σεσινιό, Πέρισιτς και ο Σόλομον με τον Γουάιτμαν ενώ αμφίβολοι οι: Ντεστίνε Οτότζε και ο Μπεν Ντέιβις.

Οι μπλε ταξίδεψαν στο Βόρειο Λονδίνο γνωρίζοντας πως τουλάχιστον έχουν μαζέψει 7 βαθμούς στις τρεις τελευταίες “εξόδους” τους απέναντι σε Φούλαμ, Μπόρνμουθ και την Μπέρνλι.

Κατά τα άλλα , μέσα στο 2023 έχει υποστεί 15 ήττες στο πρωτάθλημα , οι 4 φετινές ύστερα από 10 αγώνες, οι οποίες είναι κατά μια λιγότερες από όσες είχε υποστεί το 2021 και 2022 μαζί!

Στον αντίποδα έχουν κερδίσει 8/39 παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα έχοντας επικρατήσει της Μπόρνμουθ ( δις), της Κρίσταλ Πάλας, την Λιντς, της Λέστερ, της Λούτον, της Φούλαμ και της Μπέρνλι.

Κακός είναι και ο απολογισμός της στα Λονδρέζικα ντέρμπι αφού έχει χάσει στα 5/7 ,όσες ήττες είχε στα 19 προηγούμενα. Οι: Φοφανά, Νκουνκου, Λάβια, Τσίλγουελ, Μπρόχα, Τσάλομπαχ είναι εκτός και ο Μούντριχ αμφίβολος.

Προϊστορία: Τον Φεβρουάριο κέρδισε η Τότεναμ με 2-0 την Τσέλσι και έτσι διέκοψε ένα κακό σερί 8 αγώνων δίχως νίκη απέναντι στους μπλε.

* Το momentum “λέει” Τότεναμ. Ξεκάθαρα. Όμως κάτι η επιστροφή του Ποτσετίνο στο Tottenham Hotspur ο οποίος θα θελήσει να αποδείξει στον Λέβι πως κακώς απολύθηκε ως αποτυχημένος λίγους μήνες μετά την “παρθενική” συμμετοχή των σπερς σε τελικό Champions League αλλά και τα ρεκόρ του ματς ( θετικά για την Τότεναμ και αρνητικά για την Τσελσι ) με κάνουν κάπως επιφυλακτικό.

Ποντάρω στο Goal , στα πάνω από 8 κόρνερ και στο να δεχτούν τουλάχιστον από δυο κάρτες αμφότερες.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal/ Over 8, 5 κόρνερ, 2+ κάρτες αμφότερες

(Visited 588 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x