ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Βάσκο – Μποταφόγκο

Βραζιλία: Βάσκο – Μποταφόγκο
Spread the love

Με το πρωτάθλημα να βρίσκεται στην τελική του ευθεία, τεράστιο το ενδιαφέρον στο ντέρμπι Καριόκα στο «Σαο Ζανουάριο», καθώς η εντός επικίνδυνης ζώνης Βάσκο δίνει μάχη παραμονής, την στιγμή που η πρωτοπόρος Μποταφόγκο έχει από προχθές συγκάτοικο στην κορυφή την πρωταθλήτρια Παλμέιρας και δείχνει τάσεις «αυτοχειρίας».

Να σημειωθεί, πως η πρώτη τετράδα θα βρεθεί απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής η 5η η 6η αλλά και η 7η του βαθμολογικού πίνακα. Απευθείας επίσης στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες και η 10η αυτή την χρονική στιγμή Σάο Πάολο, λόγω του ότι κατέκτησε το κύπελλο, ανεξάρτητα της θέσης που θα τερματίσει στο φινάλε του πρωταθλήματος. Οι ομάδες επίσης από την 8η ως και την 14η θέση πηγαίνουν στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες.  Άξιο αναφοράς, πως άνοιξε ακόμα μια θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες, μετά την κατάκτηση της φετινής διοργάνωσης από την Φλουμινένσε.

Τέσσερις πολύτιμοι εκτός έδρας βαθμοί για την Βάσκο, η οποία πήρε βαθιά ανάσα, παρά το γεγονός πως συνεχίζει να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, μετά το 1-1 αρχικά στην Γκοϊανία με την Γκοϊάς και το 2-0 της προηγούμενης αγωνιστικής σε βάρος της Κουιαμπά. Στο -3 πλέον από την γραμμή της παραμονής και στο κυνήγι της Μπαΐα, της Σάντος και της ισόβαθμης τους Κρουζέιρο. Με τρίποντο πάντως στο σημερινό ντέρμπι, θα βάλει πλάτη τη μία εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα την Κρουζέιρο και θα βρεθεί, έστω και οριακά, εκτός της επικίνδυνης ζώνης, καθώς θα πλεονεκτεί στην ισοβαθμία τους λόγω μεγαλύτερου αριθμού νικών.

Στην αντίπερα όχθη, τάσεις «αυτοχειρίας» όπως προαναφέρθηκε για τη Μποταφόγκο, η οποία έχει συγκάτοικο πλέον στην κορυφή την Παλμέιρας, έστω και αν έχει δύο ματς λιγότερα από την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, την στιγμή που είχε βρεθεί σε κάποια φάση του πρωταθλήματος στο +12 από τους διώκτες της. Ένας μόλις βαθμός σε τρία συνεχόμενα εντός έδρας ματς, με 1-1 αρχικά με την Ατλέτικο Παραναένσε, 0-1 ακολούθως από την Κουιαμπά, ενώ οδυνηρό 3-4 την περασμένη εβδομάδα από την Παλμέιρας. Σε ένα ντέρμπι, στο οποίο βρέθηκε στο πρώτο ημίχρονο 3-0 μπροστά στο σκορ και στο οποίο είδε την Παλμέιρας να πραγματοποιεί στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων τη μεγάλη ανατροπή, αφού προηγουμένως ο Τικίνιο Σοάρες νικήθηκε σε εκτέλεση πέναλτι από τον αντίπασλο γκολκίπερ στο ογδοηκοστό δεύτερο λεπτό με το σκορ στο 3-1.

Προϊστορία: Επτά νίκες για την Βάσκο, εννέα για τη Μποταφόγκο και έξι ισοπαλίες, στις 22 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Σάο Ζανουάριο», σε όλες τις διοργανώσεις (Μπραζιλεϊράο, κύπελλο Βραζιλίας, τοπικό πρωτάθλημα Καριόκα).

Να πω την αλήθεια για το συγκεκριμένο ντέρμπι, 20 μέρες νωρίτερα θα επέλεγα το «διπλό». Τα δεδομένα όμως σήμερα εντελώς διαφορετικά, με την Βάσκο να είναι απρόβλεπτη και τη Μποταφόγκο αν και καλύτερη να δείχνει τάσεις «αυτοχειρίας», κινδυνεύοντας να χάσει ένα σχεδόν δικό της πρωτάθλημα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.305 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x