ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Σάντος – Κουιαμπά

Βραζιλία: Σάντος – Κουιαμπά
Spread the love

Σπουδαίο βαθμολογικά ματς στο «Βίλα Μπελμίρο», το οποίο έχει χαρακτήρα «τελικού» για την Σάντος, καθώς θα βρεθεί στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και το οποίο όμως είναι σημαντικό και για την Κουιαμπά, καθώς με ήττα θα μπλέξει σε περιπέτειες.

Να σημειωθεί, πως η πρώτη τετράδα θα βρεθεί απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής η 5η η 6η αλλά και η 7η του βαθμολογικού πίνακα. Απευθείας επίσης στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες και η 10η αυτή την χρονική στιγμή Σάο Πάολο, λόγω του ότι κατέκτησε το κύπελλο, ανεξάρτητα της θέσης που θα τερματίσει στο φινάλε του πρωταθλήματος. Οι ομάδες επίσης από την 8η ως και την 14η θέση πηγαίνουν στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες.  Άξιο αναφοράς, πως άνοιξε ακόμα μια θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες, μετά την κατάκτηση της φετινής διοργάνωσης από την Φλουμινένσε.

Πολύτιμο 2-1 την περασμένη εβδομάδα για την Σάντος στην εκτός έδρας μονομαχία της με την Φλαμένγκο, με το οποίο βρέθηκε, έστω και οριακά, εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Πίσω στο σκορ στο συγκεκριμένο ματς στο είκοσι, το 1-1 στο τριάντα τρία, με την Σάντος να εκμεταλλεύεται στην συνέχεια το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, φτάνοντας στο τρίποντο στο ογδοηκοστό ένατο λεπτό. Επτά βαθμοί μάλιστα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, έχοντας προηγηθεί το 2-1 φιλοξενώντας την Κοριτίμπα και το 1-1 στο εκτός έδρας ντέρμπι με την Κορίνθιανς. Στην αντίπερα όχθη, 0-2 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Βάσκο, με την Κουιαμπά να μη νιώθει πλέον άνετα, όντας στο +3 από την σημερινή της αντίπαλο και στο +5 γενικότερα από την επικίνδυνη ζώνη.

Προϊστορία: Επικράτηση με 4-1 για την Σάντος στο ματς του περσινού πρωταθλήματος, ενώ 1-1 το 2021, σε δύο ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Κουιαμπά.

Ιδιαίτερα δύσκολο το πρόγραμμα που ακολουθεί για την Σάντος, έχοντας ντέρμπι παραμονής στην Γκοϊανία με την τοπική Γκοϊάς, δοκιμασία στο Ρίο με την πρωτοπόρο Μποταφόγκο και ενδιάμεσα αυτών στο «Βίλα Μπελμίρο» την συμπολίτισσα Σάο Πάολο. Απόλυτα λογικό, να θέλει να εκμεταλλευτεί τόσο το momentum όσο και τον παράγοντα έδρα, κόντρα στην απρόβλεπτη το τελευταίο διάστημα Κουιαμπά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 875 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x