ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Μ.Σίτι- Γιούνγκ Μπόις ( 7ος όμιλος)

Τσάμπιονς Λιγκ:  Μ.Σίτι- Γιούνγκ Μπόις ( 7ος όμιλος)
Spread the love

Στο Etihad η Μ.Σίτι υποδέχεται την Γιουνγκ Μπόις και ένα νέο “τρίποντο” απέναντι στους Ελβετούς να σφραγίσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε της φάσης των ομίλων.

Αυτό είναι το ζητούμενο για τον Πεπ Γκουαρδιόλα που θέλει σε τέτοιες περιπτώσεις να τελειώνει με την πρωτιά και την πρόκριση όσο το δυνατόν γρηγορότερα αφού η “μάχη” στην κορυφή της Premier League μαίνεται και εξελίσσεται σε άκρως ενδιαφέρουσα.

Αναφορικά στην πρόκριση από απόψε ενδεχομένως και μια ισοπαλία να αρκεί στην Μ.Σίτι αρκεί την ίδια ώρα να μην κερδίσει ο Ερυθρός Αστέρας την Λειψία αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε και με το πρεστίζ οπότε θεωρώ δεδομένο πως ο Πεπ θα θελήσει μετά την λήξη του αγώνα η ομάδα του να έχει το απόλυτο σε νίκες αφού το 3/3 απολαμβάνουν μέχρι τώρα η Μπάγερν Μονάχου, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης μαζί με τους κατόχους του περσινού θεσμού.

Επιπλέον έχουν να προασπίσουν και ένα αήττητο 27 εντός έδρας αγώνων στο Champions League ενώ αναφορικά σε Εγγλέζικες ομάδες κυνηγάνε μόνο την Λίβερπουλ που έχει 30 στην σχετική λίστα.

Αμφίβολος ο Χάαλαντ ( 13 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις) που τραυματίστηκε στο εύκολο 6-1 επί της Μπόρνμουθ και σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει θα μετακομίσει στο “9” ο Αλβάρες για να “χωρέσει” στην 11άδα και ο Ντοκού που ήταν άριστος κόντρα στα “κεράσια” με ένα γκολ και 4 ασίστ.

Οι Ελβετοί φαίνεται πως μετά το 2018/19 και το 2021/22 θα αποτύχουν και φέτος να προχωρήσουν στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα που έχουν στην μέχρι τώρα πορεία τους στον όμιλο ήταν το 2-2 κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα σε ένα ματς στο οποίο οι πρωταθλητές Σερβίας ισοφάρισαν στο 88ο λεπτό εκείνης της αναμέτρησης.

Τα υπόλοιπα δυο τα έχασε με το ίδιο ακριβές σκορ (3-1) από την Λειψία και την αποψινή τους αντίπαλο εντός έδρας.

Ούτε η παράδοση τους ευνοεί αφού δεν έχουν κερδίσει ούτε ένα παιχνίδι εκτός έδρας στον θεσμό σε εφτά “εξορμήσεις” τους αν και η τελευταία τους παρουσία στο Μάντσεστερ , τον Δεκέμβριο του 2021, έκρυβε μια αξιόλογη ισοπαλία με 1-1 στο Θέατρο των Ονείρων απέναντι στους “Κόκκινους Διαβόλους”.

Προϊστορία: Το 3-1 με το οποίο κέρδισαν οι “πολίτες” την Γιουνγκ Μπόις στο αντίστοιχο ματς του α΄ γύρου είναι και το μοναδικό στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

* Οι “πολίτες” έχουν κερδίσει και στα έξι πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια τους στην τρέχουσα σεζόν αλλά στον αντίποδα έχουν κρατήσει μηδέν παθητικό μόλις σε δυο από αυτά. Την ίδια ώρα και τα τρία παιχνίδια της Μ.Σίτι φέτος στο γκρουπ έχουν λήξει νικηφόρα με το ίδιο ακριβές σκορ: 3-1 ενώ αντίστοιχα και οι 2/3 ήττες που αριθμούν οι πρωταθλητές Ελβετίας στον όμιλο έχουν λήξει επίσης με 3-1!

Το αγοράζω και εδώ σε απόδοση 13.00.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 3-1 Α.Σ / Τζούλιαν Αλβάρες Any time σκόρερ στο 90λεπτο

(Visited 607 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x