ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Champions League

Τσάμπιονς Λιγκ: Ντόρτμουντ- Νιουκάστλ ( 6ος όμιλος)

Τσάμπιονς Λιγκ: Ντόρτμουντ- Νιουκάστλ ( 6ος όμιλος)
Spread the love

Ένας πρόωρος τελικός διεξάγεται στην Βεστφαλία με την Ντόρτμουντ να υποδέχεται την Νιουκάστλ λίγες εβδομάδες μετά το σπουδαίο 2ιπλο που είχαν πετύχει οι Γερμανοί μέσα στην Αγγλία το οποίο έφερε τις δυο ομάδες να ισοβαθμούν με 4 πόντους , κυνηγώντας την Παρί στο -2, πριν την σέντρα του αποψινού αγώνα.

Ο Έντι Χάου συμπληρώνει αύριο τρία συναπτά έτη στον πάγκο για τις “καρακάξες” και θα θελήσει να πανηγυρίσει την επέτειο αυτή με μια νίκη που τις φέρει τους Εγγλέζους πολύ κοντά στην πρόκριση στα νοκ άουτ.

Η Νιουκάστλ χάρηκε μια υπέροχη εβδομάδα αφού αρχικά πήρε εκδίκηση από την Μάντεστερ.Γ για τον περσινό χαμένο τελικό στο Λιγκ Καπ επικρατώντας με 3-0 μέσα στο Θέατρο των Ονείρων για την ίδια διοργάωση.

Στην συνέχεια, υποχρέωσε την Άρσεναλ στην πρώτη φετινή της ήττα χάρη σε ένα γκολ του Άντονι Γκόρντον αρκετά αμφιλεγόμενο αφού στην ίδια φάση έχουν υπάρξει τρεις παραβάσεις αλλά το VAR δεν εντόπισε καμία προκαλώντας την έκρηξη του Αρτέτα. Στο ίδιο ματς χαρίστηκαν αποβολές για τους: Χάβετζ- Μπρούνο Γκιμαράες.

Το να τερματίσουν μια 20ετία δίχως 2ιπλο στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο επόμενος στόχος τους.

Αν συμβεί αυτό ο Έντι Χάου , ο οποίος προαλείφεται για την θέση του επόμενου ομοσπονδιακού τεχνικού εάν αποτύχει ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο επικείμενο Euro, θα γίνει ο πρώτος Εγγλέζος τεχνικός , μετά τον αείμνηστο Σερ Μπόμπι Ρόμπσον που θα το έχει καταφέρει στον πάγκο της Νιουκάστλ με το αλησμόνητο 3-1 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν τον Φεβρουάριο του 2003.

Οι φιλοξενούμενοι θα παραταχτούν δίχως τους: Μπότμαν, Τονάλι, Μπέρν, Ισάκ, Μέρφι, Ματ Τάργκετ, Έλλιοτ Άντερσον και τον Χάρβεϊ Μπάρνς.

Η Ντόρτμουντ γίνεται απόψε μόλις η 2η Γερμανική ομάδα μετά την Μπάγερν Μονάχου που φτάνει τα 150 παιχνίδια στο Champions League.

Βέβαια στο πρόσφατο μεταξύ τους ντέρμπι οι Βαυαροί δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ομάδα του Τέρζιτς με το τελικό 4-0 μέσα στην Βεστφαλία να το υπογράφει ο Χάρι Κέιν με χατ τρικ και ο Ουπαμεκανό.

Με αυτό το 2ιπλο η Μπάγερν διέκοψε ένα αήττητο 8 αγώνων που έτρεχαν νωρίτερα οι Βεστφαλοί σε όλες τις διοργανώσεις.

Απόψε καλείται να ντουμπλάρει τις νίκες της επί της Νιουκάστλ, μετά το πολύ σημαντικό 2ιπλο με 1-0 που πέτυχε τις προάλλες στην Αγγλία, για να κάνει άλμα πρόκρισης μαζί με την Παρί στην επόμενη φάση.

Αμφίβολος ο Τσαν , μακροχρόνιοι οι υπόλοιποι αποψινοί απόντες για τους γηπεδούχους.

Προϊστορία: Το 0-1 του πρόσφατου μεταξύ τους αγώνα στο Νιουκάστλ είναι και το μοναδικό παιχνίδι τους στην παράδοση.

* Το παιχνίδι όχι άδικα έχει τον χαρακτήρα του “τελικού” αφού η τελική του έκβαση θα κρίνει εν πολλοίς και το 2ο εισιτήριο πίσω από την Παρί πιθανότατα.

Η Ντόρτμουντ αριθμεί 8 διαδοχικά Under 2,5 στον θεσμό ενώ η Νιουκάστλ αριθμεί back to back clean sheets και μια “λευκή” ισοπαλία στο Μιλάνο στην πρεμιέρα του γκρουπ. Το ποντάρισμα μου θα είναι στο σύνολο τερμάτων 2-3 σε απόδοση διπλασιασμού εδώ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2-3 ΓΚΟΛ

(Visited 645 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x