ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Αμέρικα Μινέιρο – Κοριτίμπα

Βραζιλία: Αμέρικα Μινέιρο – Κοριτίμπα
Spread the love

Έξι αγωνιστικές για το φινάλε και ντέρμπι ουραγών ή των υποβιβασμένων, Αμέρικα Μινέιρο και Κοριτίμπα στο «Ιντεπεντένσια» του Μπέλο Οριζόντε, το οποίο ανοίγει χρονικά το σημερινό πρόγραμμα στο Μπραζιλεϊράο.

Να σημειωθεί, πως η πρώτη τετράδα θα βρεθεί απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής και η 5η αλλά η 6η του βαθμολογικού πίνακα. Απευθείας επίσης στην φάση των ομίλων της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής, τόσο η Σάο Πάολο που κατέκτησε το κύπελλο, όσο και η Φλουμινένσε, η νικήτρια του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες, ανεξάρτητα της θέσης που θα τερματίσουν. Στο Κόπα Σουνταμερικάνα οι ομάδες από την 7η ως και την 14η θέση, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες.

Δύο συνεχόμενες ισοπαλίες για την Αμέρικα Μινέιρο, με πρώτη εξ αυτών το 1-1 στο Πόρτο Αλέγκρε με την τοπική Ιντερνασιονάλ και ακολούθως με το ίδιο σκορ στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής στο «Ιντεπεντένσια» με την συμπολίτισσα Ατλέτικο Μινέιρο. Κίνητρο πλέον για την ομάδα του Μπέλο Οριζόντε, αν βέβαια υπάρχει, να μην τερματίσει στην τελευταία θέση και να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Στην άλλη πλευρά, 0-1 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Γκοϊάς, με το αποτέλεσμα αυτό να είναι η ταφόπλακα ουσιαστικά στις ελάχιστες ελπίδες που υπήρχαν για το θαύμα της παραμονής στην Κοριτίμπα.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Αμέρικα Μινέιρο, το 2-1 του 2016 και το 2-0 του 2022 και μία ισοπαλία, το 1-1 του 2019, σε τρία ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Κοριτίμπα.

Να πω την αλήθεια, πρώτη μου σκέψη ήταν ο «άσος», με το σκεπτικό πως η Αμέρικα Μινέιρο θα θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, ώστε με νίκη να βάλει πλάτη την σημερινή της αντίπαλο, για να μην έχει την «ρετσινιά» της ουραγού. Παρ’ όλα αυτά, όσο φιλότιμη και αν είναι, δε μπορείς να της δείξεις εμπιστοσύνη, ανεξάρτητα αν απέναντι υπάρχει η προβληματική και επίσης υποβιβασμένη Κοριτίμπα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

 

(Visited 807 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x