ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία: Κορίνθιανς – Ατλέτικο Μινέιρο  

Βραζιλία: Κορίνθιανς – Ατλέτικο Μινέιρο  
Spread the love

Έξι αγωνιστικές για το φινάλε και σπουδαίο βαθμολογικά ματς στη «Νέο Κίμικα Αρένα» του Σάο Πάολο, με την Κορίνθιανς να ψάχνει το τρίποντο που θα την απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη, την στιγμή που η Ατλέτικο Μινέιρο προσπαθεί να διατηρηθεί στην πρώτη εξάδα και σε τροχιά Κόπα Λιμπερταδόρες.

Να σημειωθεί, πως η πρώτη τετράδα θα βρεθεί απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής και η 5η αλλά η 6η του βαθμολογικού πίνακα. Απευθείας επίσης στην φάση των ομίλων της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής, τόσο η Σάο Πάολο που κατέκτησε το κύπελλο, όσο και η Φλουμινένσε, η νικήτρια του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες, ανεξάρτητα της θέσης που θα τερματίσουν. Στο Κόπα Σουνταμερικάνα οι ομάδες από την 7η ως και την 14η θέση, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες.

Αήττητο έξι αγωνιστικών για την Κορίνθιανς πριν το μίνι ντέρμπι Παουλίστα στην γειτονική Μπραγάνσα με την τοπική Μπραγκαντίνο, στο οποίο όμως η «τιμάο» κινήθηκε σε ρηχά νερά και στο οποίο ηττήθηκε 0-1. Το θετικό πάντως για την Κορίνθιανς, το +3 από την επικίνδυνη ζώνη, έστω και με ένα ματς περισσότερο. Στον αντίποδα, 1-1 για την Ατλέτικο Μινέιρο την περασμένη εβδομάδα στο εκτός έδρας ντέρμπι με την συμπολίτισσα και υποβιβασμένη Αμέρικα Μινέιρο, το οποίο έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της. Είχαν προηγηθεί, το 2-1 στη Μπραγάνσα σε βάρος της Μπραγκαντίνο, το εντός 2-0 με την Φλουμινένσε και το 3-1 φιλοξενώντας την Φορταλέζα, με την Ατλέτικο Μινέιρο, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, στην 6η θέση και το +3 από την 7η στον βαθμολογικό πίνακα Ατλέτικο Παραναένσε.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Κορίνθιανς, τέσσερις για την Ατλέτικο Μινέιρο και τρεις ισοπαλίες, στις 12 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στη «Νέο Κίμικα Αρένα», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Σημείο αναφοράς για την Κορίνθιανς, πως είναι πολύ δυνατή στο «σπίτι» της, αν και είναι χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα και έχει μπλέξει σε περιπέτειες, με απόδειξη το ότι παραμένει αήττητη για 16 συνεχόμενα ματς στη «Νέο Κίμικα Αρένα» σε όλες τις διοργανώσεις, μετά τη μοναδική της ήττα εκεί, το 0-1 από τη Μπραγκαντίνο. Αουτσάιντερ μάλιστα στο σετ των τιμών, με το 2,90 που την συνοδεύει να αξίζει, βάσει των παραπάνω, το ρίσκο ακόμα και αν δεν επαληθευτεί.

Εκτίμηση:  1

(Visited 639 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x