ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa League

Γιουρόπα Λιγκ: Άγιαξ- Μπράιτον ( 2ος όμιλος)

Γιουρόπα Λιγκ: Άγιαξ- Μπράιτον ( 2ος όμιλος)
Spread the love

Στο Άμστερνταμ και στην πιο συγκεκριμένα στην Johan Cruijff Arena ο Άγιαξ υποδέχεται την Μπράιτον με τις δυο αυτές ομάδες να βρίσκονται στην 3η και 4η θέση της βαθμολογίας του γκρουπ με 4 και 2 βαθμούς αντίστοιχα. Οπότε όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό αμφότερες “καίγονται” για το αποτέλεσμα απόψε με τον γηπεδούχο Αίαντα να είναι στην δυσχερέστερη θέση αφού είναι ουραγός.

Ο Άγιαξ ηττήθηκε με 2-0 από την Μπράιτον στο Essex την περασμένη αγωνιστική και πλέον παίζει με την πλάτη στον τοίχο αφού εάν χάσει απόψε κινδυνεύει να μην προσεγγίσει ούτε καν την 3η θέση.

Η αποστολή “ανοικοδόμηση” της ομάδας έχει ανατεθεί στον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής μας Τζόνι Φαν Σχίπ ο οποίος στην παρούσα χρονική περίοδο βιώνοντας το πένθος της απώλειας της γυναίκας του χρειάζεται και ο ίδιος πάρα πολύ τις επιτυχίες με τον Άγιαξ για να απαλύνει τον πόνο του και να κάνει και ο ίδιος ένα restart στην ζωή του.

Τα πρώτα δείγματα είναι καλά. Back to back νίκες απέναντι σε Φόλενταμ και Χέρενφεν με 2-0 και 4-1 αντίστοιχα.

Μην ξεχνάμε πως ανέλαβε μια ομάδα με 4 διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, 10 συνολικά από την αρχή της σεζόν, η οποία “χαροπάλευε” στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας της Eredivisie.

Πλέον έχουν αναρριχηθεί στην 11η θέση έχοντας δεχτεί ένα γκολ στα τελευταία 180 αγωνιστικά λεπτά ενώ πριν αναλάβει ο Φαν Σχίπ είχαν 24 γκολ παθητικό σε 8 αγώνες.

Οι “Γλάροι” πέρα της νίκης που πέτυχαν επί του Άγιαξ (2-0) την περασμένη αγωνιστική έχουν ακόμη μια στα 10 τελευταία τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Πολλές ισοπαλίες (4) εκ των οποίων οι δυο πιο πρόσφατες και back to back με Φούλαμ (1-1) και Έβερτον (1-1) στο πρωτάθλημα όπου τους κράτησαν στην 7η θέση με 18 βαθμούς και σε απόσταση βολής (-2) από την πρώτη εξάδα.

Πάντως με 4 βαθμούς σε τρία ματς στον όμιλο του Europa League είναι μέσα στο κόλπο της πρόκρισης αφού το γκρουπ είναι “κλειστό” και η πρωτοπόρος Μαρσείγ που δοκιμάζεται στην Αθήνα απόψε έχει 5 βαθμούς. Οι: Εστουπινιάν, Μάρτς και ο Ντάνι Γουέλμπεκ είναι εκτός για τους φιλοξενούμενους.

Προϊστορία: Πλην από το πρόσφατο 2-0 της Μπράιτον δεν έχει αναφερθεί άλλο ματς στην μεταξύ τους παράδοση. Λογικό αφού η ομάδα του Ντε Ζέρμπι παίζει φέτος για “παρθενική” φορά στα Κύπελλα Ευρώπης.

* Το ποντάρισμα μου εδώ θα είναι στο 1Χ σε απόδοση 2,10. Ποντάρω στο καλό momentum του Άγιαξ με τον Φαν Σχίπ στον πάγκο του αλλά και στην απειρία της Μπράιτον στα Κύπελλα Ευρώπης.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1Χ

(Visited 473 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x