ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Σπορτ Ρεσίφε – Ατλέτικο Γκοϊανιένσε

Βραζιλία Β΄: Σπορτ Ρεσίφε – Ατλέτικο Γκοϊανιένσε
Spread the love

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας και «τελικός» ανόδου στο «Ίλια Ντο Ρετίρο» του Ρεσίφε, καθώς η τοπική Σπορτ θέλει μόνο το τρίποντο κόντρα στην Ατλέτικο Γκοϊανιένσε που παίζει για δύο αποτελέσματα

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες της πρώτης τετράδας πανηγυρίζουν την άνοδο, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες του βαθμολογικού πίνακα. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοπαλίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών και στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση.

Δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες για την Σπορτ, με τις οποίες «υποχώρησε» στην 5η θέση και το -1 από την πρώτη τετράδα και οι οποίες την αναγκάζουν να ψάχνει μόνο το τρίποντο στον σημερινό «τελικό». Πρώτη εξ αυτών το 1-2 στην Φορταλέζα από την ουσιαστικά αδιάφορη Σεαρά και στην συνέχεια την προηγούμενη αγωνιστική με το ίδιο σκορ από τη Μιρασόλ. Στην άλλη πλευρά, ένας μόλις βαθμός για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με θετικό πάντως για την ομάδα της Γκοϊανίας πως διατηρήθηκε, έστω και οριακά, στην 4η θέση. Ήττα με 1-2 αρχικά στο εκτός έδρας ντέρμπι μίσους με την συμπολίτισσα Βίλα Νόβα, ενώ 2-2 την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την 6η στον βαθμολογικό πίνακα Νοβοριζοντίνο.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Σπορτ Ρεσίφε, μία για την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και μία ισοπαλία, στις πέντε μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ίλια Ντο Ρετίρο».

Ματς «τελικός» για τις δύο ομάδες και κυρίως για την Σπορτ Ρεσίφε, η οποία είναι «υποχρεωμένη» να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, ειδικά από την στιγμή που μακριά από το γήπεδο της δε μπορεί να πάρει βαθμούς το τελευταίο διάστημα, ειδικότερα όταν την προτελευταία αγωνιστική θα δοκιμαστεί στο Σαλβαντόρ με την πρωτοπόρο Βιτόρια. Εκτίμηση μου, πως έχει ελαφρύ προβάδισμα, καθαρά λόγω έδρας, έστω και αν πρόκειται για ντέρμπι ανόδου.

Εκτίμηση:  1

(Visited 703 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x