ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Λίβερπουλ Μοντεβιδέο – Σέρο Λάργκο  

Ουρουγουάη: Λίβερπουλ Μοντεβιδέο – Σέρο Λάργκο  
Spread the love

Στο «Μπελβεντέρε» του Μοντεβιδέο το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα, με την πρωτοπόρο Λίβερπουλ να ψάχνει το τρίποντο κόντρα στην ουραγό Σέρο Λάργκο, με το οποίο θα βρεθεί στο +5 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα Πενιαρόλ, έστω και με ένα αγώνα περισσότερο.

Να σημειωθεί, πως η νικήτρια του πρωταθλήματος Απερτούρα, Πενιαρόλ, περιμένει στον ημιτελικό των πλέι οφ αυτή του Κλαουσούρα. Η νικήτρια στην συνέχεια του ημιτελικού, θα βρεθεί αντιμέτωπη στον τελικό με την ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της συνολικής βαθμολογίας των δύο αυτών πρωταθλημάτων. Η πρώτη τριάδα επίσης της συνολικής βαθμολογίας στο Κόπα Λιμπερταδόρες, οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 6η θέση στο Σουνταμερικάνα. Υποβιβασμός επίσης για τις τρεις τελευταίες ομάδες της ειδικής βαθμολογίας.

Τεράστιο 1-0 την περασμένη εβδομάδα στο εκτός έδρας ντέρμπι κορυφής με την Πενιαρόλ, με το οποίο η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο δεν πανηγύρισε μόνο την πέμπτη της συνεχόμενη νίκη στο Κλαουσούρα, αλλά έβαλε πλάτη ταυτόχρονα τη «μεγάλη» της αντίπαλο. Αρκετό ζόρι πάντως στο νοκ άουτ ματς που ακολούθησε στην έδρα της 2ης κατηγορίας Ατένας, εκεί όπου μετά το μεταξύ τους 2-2 η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο του κυπέλλου.

Στην αντίπερα όχθη, τέσσερις συνεχόμενες ήττες για την Σέρο Λάργκο σε όλες τις διοργανώσεις, τρεις στο πρωτάθλημα, με πιο πρόσφατη το εντός 1-2 από την Τόρκε και το 1-2 στην έδρα της ερασιτεχνικής Σπορτίβο Μπαράκας με το οποίο γνώρισε τον αποκλεισμό στο κύπελλο. Ουραγός επίσης στο Κλαουσούρα, με μόνο θετικό πάντως, πως έχει μικρό αλλά σημαντικό «μαξιλαράκι» ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, όπου έχει πλάτη πέντε ομάδες (Φένιξ, Σέρο, Λα Λους, Τόρκε, Πλάσα Κολόνια).

Προϊστορία: Έξι νίκες για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, σε ισάριθμα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Σέρο Λάργκο.

Επιλογή μου ο «άσος», ποντάροντας στον παράγοντα έδρα, την πολύ καλή προϊστορία της τελευταίας δεκαετίας φιλοξενώντας την Σέρο Λάργκο, το νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα και το κίνητρο κορυφής της Λίβερπουλ Μοντεβιδέο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 819 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x