ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Βίλα Νόβα – Λοντρίνα

Βραζιλία Β΄: Βίλα Νόβα – Λοντρίνα
Spread the love

Τρεις αγωνιστικές για το φινάλε στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας και μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο ματς στο «Ονέσιο Μπραζιλέιρο Αλβαρένγκα» της Γκοϊανίας, καθώς η τοπική Βίλα Νόβα θέλει μόνο το τρίποντο κόντρα στην υποβιβασμένη ουσιαστικά Λοντρίνα, για να διατηρήσει «ζωντανές» τις λιγοστές ελπίδες που υπάρχουν για την άνοδο.

Να σημειωθεί, πως οι ομάδες της πρώτης τετράδας πανηγυρίζουν την άνοδο, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες του βαθμολογικού πίνακα. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοπαλίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών και στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση.

Τέσσερις βαθμοί για την Βίλα Νόβα στις δύο αγωνιστικές που προηγήθηκαν, οι οποίοι όμως πολύ πιθανό να μην είναι αρκετοί στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδο. Επικράτηση με 2-1 αρχικά φιλοξενώντας την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, ενώ 1-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Βιτόρια, στο οποίο βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο πέμπτο μόλις λεπτό και στο οποίο όμως η ισοφάριση από την πρωτοπόρο της 2ης κατηγορίας λίγο πριν το φινάλε (83΄), ήταν πραγματική «μαχαιριά». Η ελπίδα πάντως πεθαίνει πάντα τελευταία και ελπίζοντας σε τρεις νίκες και ένα συνδυασμό ευνοϊκών αποτελεσμάτων, η Βίλα Νόβα διατηρεί ακόμα λιγοστές, αλλά μαθηματικές όμως ελπίδες ανόδου.

Στον αντίποδα, τέσσερις συνεχόμενες ισοπαλίες για την προτελευταία στον βαθμολογικό πίνακα Λοντρίνα, η οποία υποβιβάστηκε ουσιαστικά με το 0-0 της περασμένης εβδομάδας φιλοξενώντας την Γκουαρανί και η οποία προσπαθεί να φύγει με ψηλά το κεφάλι. Υπάρχει πάντως και ένα σενάριο που μοιάζει με ποδοσφαιρικό θαύμα, με τη Λοντρίνα να χρειάζεται τρεις νίκες και να πάρουν, στην χειρότερη των περιπτώσεων, ένα μόλις βαθμό η Σαμπάιο Κορέα και δύο η Πόντε Πρέτα στα ματς που έχουν μέχρι το φινάλε.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Βίλα Νόβα, τρεις για τη Λοντρίνα και δύο ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην Γκοϊανία.

Μαθηματικές περισσότερο οι ελπίδες που υπάρχουν για άνοδο στην Βίλα Νόβα, καθώς υπάρχουν καλύτερες ομάδες παραπάνω στον βαθμολογικό πίνακα και δύσκολα θα πετάξουν βαθμούς, ενώ για ένα ποδοσφαιρικό θαύμα η Λοντρίνα. Εκτίμηση μου πάντως, πως οι δύο ομάδες δεν έχουν λόγο όχι μόνο να εξαντλήσουν τα περιθώρια, αλλά ακόμα και αν δεν τα καταφέρουν να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 797 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x