ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Κολόν – Ταγέρες

Αργεντινή: Κολόν – Ταγέρες
Spread the love

Δύο αγωνιστικές για το φινάλε της 2ης φάσης του πρωταθλήματος και πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον στο ματς στο «κοιμητήριο των ελεφάντων» της Σάντα Φε, το οποίο έχει χαρακτήρα «τελικού» για την τοπική Κολόν στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή.

Να σημειωθεί, πως στην 2η φάση του πρωταθλήματος, οι 28 ομάδες είναι χωρισμένες σε δύο ομίλους, με τις 14 ομάδες κάθε γκρουπ να αγωνίζονται σε ένα γύρο των δεκατριών αγωνιστικών. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στα χιαστί νοκ άουτ, ενώ πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση. Στο Κόπα Λιμπερταδόρες επίσης η πρωταθλήτρια της 1ης φάσης Ρίβερ Πλέιτ, ενώ η Αρσενάλ έχει γνωρίσει ήδη τον υποβιβασμό. Η ομάδα που θα την συνοδεύσει στην 2η κατηγορία, θα είναι η τελευταία της συνολικής κατάταξης των δύο φάσεων του πρωταθλήματος.

Οδυνηρό, τουλάχιστον έτσι όπως προήλθε, 1-2 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Μπάνφιλντ, με την Κολόν να βλέπει την αντίπαλο της να βρίσκει δίχτυα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, «υποχωρώντας» με το αποτέλεσμα αυτό, έστω και οριακά, στην προτελευταία θέση της συνολικής βαθμολογίας. Το χθεσινό 2-1 πάντως της Ατλέτικο Τουκουμάν στην έδρα της Χιμνάσια ήταν ένα απρόσμενα μεγάλο «δώρο», καθώς με νίκη η Κολόν θα βάλει πλάτη την ομάδα της Λα Πλάτα. Επιπλέον η «μισητή» συμπολίτισσα Ουνιόν, με την οποία παλεύει επίσης για την παραμονή, έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα της Μπελγράνο. Στην αντίπερα όχθη, 1-1 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Βέλεζ, με την Ταγέρες χωρίς νίκη μεν για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική, αλλά στην 2η θέση τη συνολικής βαθμολογίας και πολύ κοντά στην συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του επόμενου Κόπα Λιμπερταδόρες.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Κολόν, τρεις για την Ταγέρες και δύο ισοπαλίες, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην Σάντα Φε, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κόπα Λιμπερταδόρες).

Με την πλάτη στον τοίχο η Κολόν, η οποία είναι «υποχρεωμένη» να κερδίσει το συγκεκριμένο ματς, αν δεν θέλει να είναι η ομάδα που θα συνοδεύσει την ήδη υποβιβασμένη Αρσενάλ στην 2η κατηγορία. Πολύ πιθανό, επιπλέον κίνητρο να πάρει μια άτυπη ρεβάνς, για τον αποκλεισμό της από την Ταγέρες στην διαδικασία των πέναλτι στην φάση των «16» του φετινού κυπέλλου στο ουδέτερο «Μαλβίνας Αρχεντίνας» της Μεντόσα.

Εκτίμηση:  1

(Visited 572 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

Προηγούμενο

Επόμενο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x